Φλώρινα: Κλειδούχος του ΟΣΕ ακρωτηριάστηκε το 2014 και δεν έχει αποζημιωθεί

Τι είπε ο γιος του

Βίντεο από MEGA

Μία νέα σοκαριστική ιστορία έρχεται στο φως για υπάλληλο του ΟΣΕ που ακρωτηριάστηκε σε σιδηροδρομικό ατύχημα στο Αμύνταιο Φλώρινας και ακόμα παλεύει να αποζημιωθεί.

Ο γιος του μίλησε στο MEGA και περιέγραψε πως η οικογένειά τους έχει διαλυθεί μετά από το εργατικό ατύχημα του πατέρα του το 2014 όταν πέρασε από πάνω του το τρένο και του έκοψε το δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Τέμπη: Ξεσπούν γονείς των θυμάτων για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train


Ο πατέρας του Πέτρου Θεοδώρου, το 2014  ήταν κλειδούχος στο Αμύνταιο Φλώρινας ενώ δούλευε στον ΟΣΕ για 30 χρόνια.

Αρχικά ήταν πάνω στο τρένο για να κάνει την εργασία του ενώ κατέβηκε στη συνέχεια για να συνεχίσει τις εργασίες σε άλλο σημείο που του είχαν ζητήσει και τότε γλίστρησε σε ένα ραγισμένο πάτωμα, έπεσε κάτω και πέρασε από πάνω του το τρένο με αποτέλεσμα να του κόψει το δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Η εταιρεία δεν έχει αποζημιώσει ακόμα τον υπάλληλο για το εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με τον γιο του ενώ το ζήτημα έχει δρομολογηθεί να πάει στον Άρειο Πάγο.

«Είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, έχω αναλάβει τον ρόλο να προσέχω και τα υπόλοιπα αδέρφια μου, και τον πατέρα μου ο οποίος χρειάζεται βοήθεια από παραπάνω από 2 άτομα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχασε το χέρι και το πόδι του. Όταν δούλευε στον ΟΣΕ τον είχαν στείλει στον σταθμό του Αμυνταίου, εκείνον τον σταθμό που σε πολλά βίντεο η μπάρα κατεβαίνει αφού βρίσκεται στην μέση της διαδρομής το τρένο» περιέγραψε ο Πέτρος Θεοδώρου.

Τέμπη: Ξεσπά o πατέρας θύματος - «Δε δέχομαι χρήματα από δολοφόνους!»

«Το τρένο έχει σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. Εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας «φλόμωσαν» στα «θα, θα, θα». Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε. Ταλαιπωρηθήκαμε επί πολλά χρόνια, πήγαμε σε τόσα νοσοκομεία, νοσηλεύτηκε στο "Παπαγεωργίου", πήγε στην Πτολεμαΐδα. Είναι 64 τώρα έχει βγει στη σύνταξη, κανονική παίρνει αλλά παίρνει και ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ», πρόσθεσε.

«Μας είπαν ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ πήραν δείγμα από το αντισηπτικό»

«Μας έστειλαν ένα αλκοτέστ, ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Καταρχάς ο πατέρας μου δεν πίνει και μου φάνηκε παράξενο εμένα αυτό το πράγμα. Ζητήσαμε αμέσως επανεξέταση του δείγματος με τη δικηγόρο μας και μας είπαν: ”συγγνώμη πήραμε δείγμα από το αντισηπτικό”», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο γιος του τραυματία.

Τέμπη: Η Hellenic Train ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις - Τα ποσά για τα θύματα

«Ο πατέρας μου έχει πάθει 4 εγκεφαλικά. Η ομιλία του έχει επηρεαστεί, έχουμε διαλυθεί ως οικογένεια. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν», κατέληξε ο κ. Θεοδώρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top