Τέμπη: O Nικήτας είχε «πέσει στη φωτιά» για να σώσει τον 5χρονο στον Κολωνό

Τι αποκαλύπτουν συνάδελφοί του για τον άτυχο 23χρονο πυροσβέστη

Όσα είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πατέρας του 23χρονου Νικήτα

Πενήντα επτά ψυχές «χάθηκαν» στη μοιραία αμαξοστοιχία του Intercity το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και μαζί και τα σχέδια και τα όνειρά τους για τη ζωή. Οι δικοί τους άνθρωποι ξετύλιξαν άγνωστες προσωπικές ιστορίες των θυμάτων μιλώντας στην «Καθημερινή». 

Τέμπη: Στέρεψαν τα δάκρυα - Μαζί η κηδεία του Νικήτα και της Kέλλυς

Ένας από αυτούς είναι ο αντιπύραρχος Δημήτριος Τσατσαρώνης, υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο οποίος μίλησε για τον 23χρονο άτυχο Νικήτα. Περιέγραψε πως ο νεαρός πυροσβέστης «έπεφτε στη φωτιά» για να σώσει κόσμο. Τραγική ειρωνεία, να είναι ο ίδιος ένα από τα θύματα της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε, εκτροχιάστηκε και στη συνέχεια πήρε φωτιά, στα Τέμπη. 

Τέμπη: «Τι νόημα έχει αν καταδικαστούν; Θα φέρουν πίσω το παιδάκι μου;»

Ο Νικήτας είχε σώσει τον 5χρονο από τη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον Κολωνό

Τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2022 πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες έσπευσαν στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό. Είχε ξεσπάσει φωτιά σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου διέμενε μια οικογένεια με τρία παιδιά. Υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Ο Νικήτας ζώστηκε με τον εξοπλισμό του, μπήκε στο κτίριο, έψαξε τα δωμάτια ένα προς ένα και εντόπισε το 5χρονο αγόρι στο κρεβάτι του. Το πήρε στην αγκαλιά του, αναίσθητο από τον καπνό που είχε εισπνεύσει.

Κολωνός: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

«Θυμάμαι ακόμη την αντίδρασή του», είπε στην «Καθημερινή» ο υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. «Ήταν εκνευρισμένος που είδε το παιδί σε αυτή την κατάσταση. Μπήκε μέσα στο φλεγόμενο κτίριο για να σώσει το παιδί, δεν υπολόγισε τίποτα». Έπειτα από 12 ημέρες νοσηλείας στο «Αττικόν», το παιδί απεβίωσε.

«Αγγελέ μου, καλό παράδεισο» - Πέθανε ο 5χρονος 12 ημέρες μετά τη φωτιά

«Ο Νικήτας έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο, αγάπη και αφοσίωση. Τον θυμόμαστε πρόσχαρο και ευγενή», λέει ο διοικητής του 2ου Σταθμού, Γιώργος Μπαλαούρας. «Ηταν νέος πυροσβέστης, πρόσχαρος, γεμάτος ζωή», προσθέτει ο υποδιοικητής του σταθμού.

«Τον είχε σημαδέψει το περιστατικό στον Κολωνό»

Οι συνάδελφοι του Νικήτα θυμούνται ακόμη ότι το περιστατικό στον Κολωνό τον είχε σημαδέψει. «Δενόταν πολύ με τα παιδιά σε άλλα συμβάντα που είχαμε. Τον πείραζε», σημείωσε στην «Καθημερινή» ο συνάδελφός του, Βασίλης Σκιαδαρέσης. Με τον Νικήτα ακολούθησαν τα ίδια βήματα. Φοίτησαν μαζί στην Πυροσβεστική Ακαδημία, αν και τότε βρίσκονταν σε διαφορετικές ομάδες και δεν έκαναν ακόμη παρέα. Συναντήθηκαν ξανά όμως μετά τη σχολή στο πρώτο πόστο τους. «Ταιριάξαμε, ήμασταν από την πρώτη μέρα μαζί στη βάρδια του σταθμού», είπε ο Σκιαδαρέσης. 

O 23χρονος Νικήτας, ένα από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, υπηρετούσε ως πυροσβέστης στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

O 23χρονος Νικήτας, ένα από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, υπηρετούσε ως πυροσβέστης στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

«Είχε όλες τις προδιαγραφές για να γίνει πυροσβέστης, ήταν μάχιμος, πάντα πρώτος στα συμβάντα. Την είχε επιλέξει αυτή τη δουλειά, την ήθελε, αλλά τον ενδιέφερε να μην περιοριστεί σε αυτό, να μη μείνει στάσιμος», προσθέτει.

«Ετοιμαζόταν να δώσει πανελλαδικές για να σπουδάσει Ψυχολογία»

Μαζί με τον συνάδελφό του Στέφανο Ζαχομήτρο, ο Νικήτας ξεκίνησε πέρυσι φροντιστήριο για να δώσει ξανά Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήθελε να σπουδάσει Ψυχολογία. Έφερνε τα βιβλία του στην υπηρεσία, μελετούσε και εκεί με τις ώρες, μέχρι να λάβουν σήμα για κάποιο περιστατικό. «Ήθελε να εξελιχθεί, γι’ αυτό το έκανε. Δε βαριόταν ποτέ, πάντα έβρισκε όρεξη για κάτι νέο», είπε ο Ζαχομήτρος. 

Τον Μάιο του 2023 ο Νικήτας θα ολοκλήρωνε την τριετή θητεία του στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και θα μπορούσε να διεκδικήσει μια μετάθεση στη Θεσσαλονίκη. «Εκεί βρίσκονταν η οικογένειά του και η παρέα του. Δεν είχε ενσωματωθεί πλήρως στη ζωή της Αθήνας. Όποτε είχε ευκαιρία έφευγε για να τους δει και πάντα ταξίδευε με τρένο», είπε ο Σκιαδαρέσης.

Λουλούδια από το Πυροσβεστικό Σώμα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη/ Eurokinissi Tζέκας Λεωνίδας

Λουλούδια από το Πυροσβεστικό Σώμα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη/ Eurokinissi Tζέκας Λεωνίδας

Στις 28 Φεβρουαρίου ο 23χρονος Νικήτας εργάστηκε στην πρωινή βάρδια και το απόγευμα αναχώρησε με το τρένο για τη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ταξίδευε η σύντροφός του, Κέλλυ, φοιτήτρια στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. Βρίσκονταν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο εστιατόριο του τρένου, το οποίο κάηκε μετά την πρόσκρουση των αμαξοστοιχιών. 

«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δε θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι, μικρέ…», έγραψε ένας από τους συναδέλφους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν έμαθε ότι ο Νικήτας στο μοιραίο τρένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top