Τέμπη: «Βάλσαμο» τα μέτρα στήριξης, λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

«Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας»

Τα 11 μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων, των τραυματιών και των επιβαινόντων στο τρένο, στο δυστύχημα στα Τέμπη /  Βίντεο Star (10.03.23) 

Την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε δημόσια ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων. Όπως είπε, κανείς δε μπορεί να φέρει την κόρη του πίσω, ωστόσο, τα μέτρα στήριξης είναι «βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή» και θα βοηθήσουν ανθρώπους όπως ο ίδιος που είναι οικογενειάρχες βιοπαλαιστές. 

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε ένας από τους τραυματίες της σύγκρουσης

Τέμπη: «Βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας τα μέτρα της κυβέρνησης»

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δε γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου την φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Αυτά τα μέτρα που πήρε η πολιτεία, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Και πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πατέρα της άτυχης Ελπίδας το θέμα εκτός από ηθικό είναι και οικονομικό. «Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας».

Τέμπη: «Λύγισε» ο αδελφός της Ελπίδας - «Πώς θα γυρίσω σε άδειο σπίτι;»

Αναφορικά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση, είπε πως το ανέθεσε όπως και άλλοι γονείς στον δικηγόρο του και «ό,τι θέλει ας προκύψει, ό,τι θέλει ας κάνει. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα περιοριστώ στον δικό μου ρόλο».

«Χαμογελούσε και σου έφτιαχνε τη διάθεση»

Η 28χρονη Ελπίδα, ήταν φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Τέμπη - Ελπίδα

Η Ελπίδα ήταν ένα δυναμικό κορίτσι, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, που βρέθηκε το μοιραίο βράδυ στο Intercity 62

Ο αδελφός της, μιλώντας στο Star, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να κρύψει την οδύνη του. 

Περιγράφοντας την αδελφή του σημείωσε ότι ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, εξαιρετικά δυναμικός, που κατάφερνε να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία και να αντιμετωπίσει με χαμόγελο κάθε καταστροφή. 

Τέμπη: Το κόλπο των σταθμαρχών με τις βάρδιες και τις υπερωρίες

«Χαμογελούσε και σου έφτιαχνε τη διάθεση που την έβλεπες. Αν δεν είχα την Ελπίδα δε θα είχα καταφέρει, όσα έχω καταφέρει έως τώρα. Ήταν δίπλα μου και μου έλεγε να κοιτάω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, με συμβούλευε. Της υπόσχομαι ότι θα κάνω όλα όσα μου έχει πει».

«Ήλπιζα μέχρι τελευταία στιγμή, παρά το ότι γνώριζα ότι δεν είναι ζωντανή, ότι θα γίνει η έκπληξη και θα την βρούμε. Εγώ θα πάω τώρα Θεσσαλονίκη, θα ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μας και θα βρω τα ρούχα της, τα πράγματά της κι εκείνη πουθενά. Τι θα γίνει τώρα;», είχε πει ο αδελφός της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top