Phantom: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου και Τσίπρας θα παραστούν στην κηδεία του

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, τον 29χρονο υποσμηναγό που βρήκε τραγικό θάνατο στο Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας.

Phantom: Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η γη της Αρκαδίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην αγκαλιά της τον 29χρονο Μάριο. Η οικογένειά του, οι φίλοι του και πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 10:30 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως , όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Phantom: «Δε θα πάμε για αναγνώριση. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν»

Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Σήμερα η κηδεία του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η ταφή του αδικοχαμένου υποσμηναγού θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, στο χωριό όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η μητέρα του, η κυρία Σταυρούλα, θέλει να τον έχει όσο το δυνατόν πιο κοντά της.

Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας

Θρήνος για τον Υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικας

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου και Τσίπρας στην κηδεία του Τουρούτσικα

Το «παρών» στην κηδεία του 29χρονου θα δώσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Με αναρτήσεις τους ανέφεραν για τους δύο νεκρούς της πολεμικής αεροπορίας:

«Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης. Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας», ανέφερε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν», έγραψε ο πρωιθπουργός.

Phantom: Την Παρασκευή η κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη

Αύριο Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας στις 12:00 θα γίνει η κηδεία του 31χρονου Στάθη Τσιτλακίδη, του Σμηναγού που βρέθηκε και αυτός τελικά νεκρός δύο εικοσιτετράωρα μετά τη μοιραία πτώση του Phantom F-4 στην Ανδραβίδα.

Phantom: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Νεκρός εντοπίστηκε και ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Στο τελευταίο «αντίο» θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η επίσημη είδηση του θανάτου του ήρθε με την ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Phantom: Τα σενάρια που εξετάζονται για την πτώση του αεροσκάφους

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός 

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος 
  • καταθέσεις πιλότων 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top