Phantom: Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες την πτώση του μαχητικού

Προσεύχονται για ένα θαύμα οι συγγενείς του κυβερνήτη στο Νευροκόπι

Συνεχίζονται μέρα - νύχτα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους Phantom της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ώρες αγωνίας ζουν οι  συγγενείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι, οι οποίοι προσεύχονται για ένα θαύμα. Ο Έλληνας αξιωματικός σε λίγους μήνες θα δημιουργούσε τη δική του οικογένεια.

Phantom: Με ελικόπτερα, υποβρύχιo drone και δύτες ψάχνουν τον Στάθη

Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Ο  μεγαλύτερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας. Ο πατέρας του, πρώην δασάρχης, η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών στο λύκειο. Ο Στάθης, ήταν πάντα ο προστάτης για τις δυο μικρότερες αδερφές του και έμελλε να γίνει και προστάτης των ελληνικών αιθέρων. Ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του, η καρδιά του χτυπούσε στο ακριτικό χωριό Γρανίτης του Νευροκοπίου.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Όσο οι ώρες περνούν, η αγωνία κορυφώνεται για τον κυβερνήτη. Οι έρευνες συνεχίζονται 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κατάκολου, ενώ συνδράμουν βατραχάνθρωποι με υποβρύχιο ντρόουν.

«Είδα τον καπνό του αεροσκάφους»

«Πέρασε κοντά στη Ζάκυνθο, το ένα αεροσκάφος έβγαζε καπνούς, και έπεσε στη θάλασσα» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

«Είδα τα αεροπλάνα από πάνω πέρασαν, και κάποια στιγμή με ειδοποίησαν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ότι ένα αεροπλάνο από τα δυο έπεσε στη θάλασσα. Το Phantom πέρασε ακριβώς από πάνω μου στα 100 μέτρα. Ο καπνός ήταν πολύς, μου έκανε εντύπωση» δήλωσε ο ψαράς Παναγιώτης Ρούσσος.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Το μικρό ρομπότ που συμμετέχει ψάχνει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ωκεανογραφικό πλοίο.

Το Phantom πετούσε χαμηλά - Ήταν μηδενικά τα περιθώρια αντίδρασης

Συγγενείς και φίλοι του κυβερνήτη ελπίζουν σε ένα θαύμα

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Νευροκόπι. Το καμάρι της περιοχής, όπως λένε. Κάθε φορά που περνούσε πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το χωριό, έβγαιναν όλοι στην πλατεία και χαιρετούσαν.

Συγγενείς και φίλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για τον δικό τους πιλότο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης

«Ημασταν περήφανοι όλοι, γνωρίζαμε ότι είναι ο πιλότος μας, εμείς ακόμη πιστεύουμε ότι θα βρεθεί» λέει ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Μιχαήλ Μανατίδης.

Από το 2013 που αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων, ο σμηναγός έδειξε τις άριστες ικανότητές του. Αυτές που έκαναν τον πατέρα του να κερνάει τους συγχωριανούς του κάθε φορά που πετούσε πάνω από το χωριό.

Phantom: «Ο Στάθης ετοιμαζόταν να παντρευτεί» - Αγωνία για τον 31χρονο

Τον Σεπτέμβριο θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας ο σμηναγός

Ο 31χρονος σμηναγός, αγαπούσε την ομάδα του Άρη και τα ταξίδια. Του άρεσε να μοιράζεται με τους φίλους του στιγμές χαλάρωσης. Εκτός από το Νευροκόπι,  περνούσε τις διακοπές του στη Σαντορίνη, τις Σπέτσες, την Κεφαλονιά.

Χαμογελαστός, απαντούσε πάντα στους διαδικτυακούς του φίλους για τις εξορμήσεις του στην Ισπανία και τη Ρώμη. Οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν ως ένα παιδί εγκάρδιο και χαρούμενο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Ετοιμαζόταν να κάνει και το επόμενο βήμα στη ζωή του. Να δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Ζούσε στην Πάτρα μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και τον Σεπτέμβριο θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο  31χρονος σμηναγός είχε συμμετάσχει στην αεροπορική  επίδειξη Royal International Air Tattoo το 2017 στην Αγγλία, όπου παίρνουν μέρος οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου. Ηταν ένας από τους χειριστές που εντυπωσίασε με το αεροσκάφος  Phantom.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top