Κακοκαιρία: Σε λίμνη μετατράπηκε η παραλιακή

Σε επιφυλακή οι αρχές - Σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί την Αττική.  Οι Αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Γι’ αυτό άλλωστε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα εσπερινά και νυχτερινά σχολεία της πρωτεύουσας. 

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη. 

Κακοκαιρία στην Αττική: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Σε λίμνη μετατράπηκε η παραλιακή

Κατά μήκος της παραλιακής σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα, καθώς γίνονταν έργα με επιχωματώσεις, ενώ αρκετά φρεάτια ήταν βουλωμένα.

Η κυκλοφορία σε τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος έκλεισε αφού το σημείο μετατράπηκε... σε λίμνη.

Σε λίμνη μετατράπηκε η παραλιακή

Οργή επικρατούσε από το πρωϊ στους οδηγούς που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 150 κλήσεις στην Αττική από τις οποίες οι περισσότερες ήταν για απαντλήσεις υδάτων, παροχή βοήθειας και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες και αυτοκίνητα. 

Ειδικότερα, 49 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων, 2 κοπές δέντρων, 7 μεταφορές πολιτών σε ασφαλή  σημεία, 40 απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Τι δήλωσε στο Star ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός

Πολλοί δρόμοι στην Αττική πλημμύρισαν από την κακοκαιρία προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων - Eurokinissi

Πολλοί δρόμοι στην Αττική πλημμύρισαν από την κακοκαιρία προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων - Eurokinissi

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη λειτουργία του ΗΣΑΠ, καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης κι έγινε επανεκκίνηση των συστημάτων λειτουργίας. 

Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πού απαιτούνται αλυσίδες

Αυτή τη στιγμή η κίνηση των συρμών γίνεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο του ΗΣΑΠ.

Καιρός: Σε ποιες περιοχές έχει σταλεί μήνυμα 112

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα είναι ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χ. Στυλιανίδη. 

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους τις επόμενες ώρες (ισχυρές καταιγίδες- θυελλώδεις άνεμοι) και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας έπεσε και χαλάζι - Eurokinissi

Στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας έπεσε και χαλάζι - Eurokinissi

Το «112» έστειλε στις 13:00 μήνυμα στους κατοίκους του Βόλου, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στη Μαγνησία γενικότερα.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη

Αντίστοιχα μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν χθες στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων καθώς και σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Οι επτά «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Μαγνησία, τις Σποράδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Kακοκαιρία στην Αττική: Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας - Μήνυμα από το 112

Συνεργεία στους δήμους προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια στους πλημμυρισμένους δρόμους - Eurokinissi

Συνεργεία στους δήμους προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια στους πλημμυρισμένους δρόμους - Eurokinissi

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο κάνει λόγο για σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. 

Κακοκαιρία στη Ζάκυνθο: Πλημμύρες, απεγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία

Το πιο κρίσιμο διάστημα αναμένεται από τις 14:00 - 17:00 σύμφωνα με την ΕΜΥ - Eurokinissi

Το πιο κρίσιμο διάστημα αναμένεται από τις 14:00 - 17:00 σύμφωνα με την ΕΜΥ - Eurokinissi

Βροχές με μικρότερη ένταση αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά και τα νότια, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα μπορεί να είναι πιο έντονα.  Τοπικές βροχές αναμένονται και το Σάββατο. 

Καιρός: Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με το meteo, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία). 

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια – Απανωτά μηνύματα από το 112

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top