Γιαννάκος: Έχουμε έξαρση των λοιμώξεων - Χαμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Η αναμονή στη χθεσινή εφημερία του «Παίδων» έφθασε στις 8 ώρες

Όλα όσα είπε ο κ. Κώστας Νταλούκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη 6.12.22

Στα ύψη η επισκεψιμότητα στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία από παιδάκια που ταλαιπωρούνται από ιώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία σοκ του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

 

Έξαρση ιώσεων και γρίπης στα σχολεία - Καμπανάκι χτυπούν οι γιατροί

Στρεπτόκοκκος Α: Ποια είναι τα συμπτώματα και τι να προσέξουν οι γονείς

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγίας Σοφίας» προσέρχονται για εξέταση πάνω από 700 παιδιά για εξέταση με λοιμώξεις, γρίπη, κορωνοϊό και άλλες παθήσεις.

Εποχική γρίπη: Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτείς

Ακόμη και στο παιδιατρικό Πεντέλης οι αναμονές είναι πρωτόγνωρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η χθεσινή εφημερία στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου η αναμονή έφθασε στις 8 ώρες και τα παιδιά που περίμεναν να εξετασθούν έφταναν τα 150.

Λόγω των πολύωρων αναμονών υπήρχαν επιθετικές συμπεριφορές από γονείς προς το προσωπικό με αποτέλεσμα να κληθεί δυο φορές η αστυνομία.

Παιδίατροι: «Να γίνει υποχρεωτική ξανά η μάσκα σε κλειστούς χώρους»

Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά πολύ τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες, με τον κ. Γιαννάκο να εφιστά την προσοχή των γονέων.

Στρεπτόκοκκος Α: Θάνατοι παιδιών σε Γαλλία και Ιρλανδία, μετά τη Βρετανία

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να πάρει μέτρα.  Δεν μπορεί οι ιδιώτες παιδίατροι να εξαφανίζονται τα  Σαββατοκύριακα τώρα που τους χρειάζονται τα παιδάκια που παρακολουθούν. Δεν μπορεί οι δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης τη νύκτα και τα Σαββατοκύριακα να είναι κλειστές ή να μην διαθέτουν παιδιάτρους. Ακόμη και ημέρες και ώρες που καλύπτονται  από παιδιάτρους μπορεί να μην διαθέτουν  εργαστήρια.  Πρέπει να ληφθούν μέτρα προς τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποσυμφορηθούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Θα πρέπει οι ιδιώτες παιδίατροι να υποχρεωθούν να έχουν ανοικτά τα ιατρεία τους τα Σαββατοκύριακα και εάν χρειάζεται τις νύχτες.   Να ενισχυθούν τα κέντρα υγείας αστικού τύπου και να εφημερεύουν όλο το 24ωρο. Να ενισχυθούν με προσωπικό τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

 

«Ο εμβολιασμός για γρίπη συστήνεται σε παιδάκια έως 2 ετών. Λόγω πεσμένου ανοσοποιητικού από τη καραντίνα μήπως πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας των παιδιών που συστήνεται ο εμβολιασμός;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top