Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα

Καταδικάζουν την επίθεση τα ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Ιταλίας

Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε βάρος οχήματος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, με το αυτοκίνητο να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Ελαιώνας:Επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών

Επρόκειτο για το όχημα της Ιταλίδας διπλωμάτη Susanna Schlein. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αστυνομία εντόπισε σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, προσανάμματα και σπίρτα.

Χαλκιδική: Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του πρώην δημάρχου Σιθωνίας

Σημειώνεται ότι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν εξαιτίας της φωτιάς και σε παρακείμενο όχημα. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα επιχείρησε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την επίθεση

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Η Ιταλία καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια

Ο ιταλικός τύπος μεταδίδει ότι το όχημα ανήκει στην Ιταλίδα διπλωμάτη Susanna Schlein και το υπουργείο εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «τη σοβαρή εγκληματική πράξη απέναντι στην Susanna Schlein και την οικογένειά της».

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top