Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λήμνου

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - 163 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την κακοκαιρία Άριελ - 30/11

Οι κάτοικοι της Λήμνου έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες καθώς η κακοκαιρία Άριελ συνεχίζει να πλήττει τη χώρα μας.

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Άριελ – Ποιες περιοχές επηρεάζει

Επιπλέον υπάρχει η σύσταση για περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Καιρός: Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις. 

Όπως αναφέρει, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ».

 Η Πυροσβεστική έλαβε 163 κλήσεις λόγω κακοκαιρίας

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων από εχθές Τετάρτη έως σήμερα Πέμπτη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 163 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, στις κάτωθι περιοχές της χώρας:

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, έλαβε 33 κλήσεις εκ των οποίων μια (1) για άντληση υδάτων, 24 για κοπές δέντρων και οκτώ (8) για αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έλαβε 104 κλήσεις, εκ των οποίων 100 για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις (4) για απομακρύνσεις ατόμων από Ι.Χ.Ε. οχήματα προς ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μία (1) κλήση για άντληση υδάτων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μία (1) κλήση για άντληση υδάτων και δύο (2) για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας πέντε (5) κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μία (1) κλήση για κοπή δέντρου.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μία (1) κλήση για άντληση.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top