Μάτι: «Ήξεραν από νωρίς για τους νεκρούς, δε θα συγχωρέσουμε ποτέ»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ανθρώπου που έχασε τη μητέρα του

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (16/11)

Πυρ ομαδόν κατά παντός υπευθύνου για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της φονικής φωτιάς στο Μάτι, εξαπέλυσε στην κατάθεσή του ο δικηγόρος Παναγιώτης Κωνσταντάκης, ο οποίος έχασε τη μητέρα του.

«Εύχομαι ποτέ κανείς να μην νιώσει αυτό που βιώσαμε, να ήμαστε έξω από το νεκροτομείο και να έχουμε μυρωδιά σαπίλας, για να ακούσουμε μετά ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε. Εύχομαι ποτέ κανένας να μην το βιώσει αυτό, να μην ξέρεις αν στα επόμενα πέντε μέτρα θα καείς ή όχι» τόνισε ο κ. Κωνσταντάκης. 

Μάτι: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα;» - Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων

Δεν έκρυψε μάλιστα την οργή του για τους πολιτικούς χειρισμούς της τότε κυβέρνησης. 

«Ήρθαν και μου είπαν “πάρε 2.000 τι να τα κάνεις;”. Ο πρωθυπουργός της χώρας. Κάποια πράγματα δε θα τα συγχωρήσουμε ποτέ», είπε φορτισμένος.

Μάτι: «Η μάνα σου δεν πρόλαβε»

Όπως είπε στην κατάθεσή του, η μητέρα του εκείνη την ημέρα ήταν μαζί με την αδελφή του και την οικογένειά της. Ο ίδιος δεν βρισκόταν στο Μάτι. 

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

«Κάποια στιγμή όταν έφτασα στο σπίτι μου λέω ας ανοίξω την τηλεόραση να δω τι γίνεται. Βλέπω τη Μαραθώνος να καίγεται. Αναγνώρισα το σημείο ήταν 50 μέτρα από το πατρικό μου σπίτι. Τρελάθηκα! Λέω έχει περάσει στο Μάτι, καιγόμαστε. Παίρνω τηλέφωνο την αδελφή μου, δεν το σήκωνε. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και απάντησε ο γαμπρός μου. Του λέω “τι γίνεται, που είστε;”. Μου λέει “είμαστε σε μια μικρή παραλία. Καλά είμαστε”. Άκουγα μέσα από το τηλέφωνο κραυγές και ίσως εκρήξεις. Άκουγα την αδελφή μου, δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ρώτησα για τα παιδιά και μου είπαν έφυγαν σε άλλη κατεύθυνση. Λέω “η μάνα μου πού είναι;”. Μου λέει “η μάνα σου δεν πρόλαβε“», είπε ο μάρτυρας.

Φωτιά Μάτι: «Η μητέρα μου κάηκε μπροστά στα μάτια της αδελφής μου»

Ο κ. Κωνσταντάκης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, πώς η μητέρα του έχασε τη ζωή της.

Μάτι: Ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Ματθαιόπουλου

«Οι δικοί μου ξεκίνησαν να φύγουν από το σπίτι όταν έπεσε το ρεύμα, γύρω στις 18:20. Κατάλαβαν ότι είναι άσχημα τα πράγματα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο να φύγουν λόγω της μητέρας μου. Βγαίνοντας στην παραλιακή θέλησαν να πάνε Νέα Μάκρη. Δυστυχώς, διοχέτευαν τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι. Βγαίνοντας η αδελφή μου να πάει προς Νέα Μάκρη έπεσαν σε μποτιλιάρισμα από αμάξια που παρατούσε ο κόσμος για να σωθεί από τη φωτιά.

Φωτιές Ελλάδα: « Αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο θα καταλάβαινες»

Η αδελφή μου τότε έκανε δεξιά. Χωρίστηκε η οικογένεια. Τα παιδιά πήγαν προς το λιμάνι και ο γαμπρός μου ακολούθησε την αδελφή μου και τη μητέρα μου. Έφτασαν στο ύψος της Περικλέους. Έβαλαν το αμάξι σε μια εσοχή απέναντι από μια από τις 14 διόδους του Ματιού που έχουν πρόσβαση στην παραλία», είπε και συνέχισε:

Φωτιά Μάτι: Αποκαλυπτικοί διάλογοι - Γνώριζαν από νωρίς για τους νεκρούς

«Από το σημείο που αφήσαν το αυτοκίνητο μέχρι που έφυγε η μητέρα μου ήταν γύρω στα 150 μέτρα. Υπήρχε ένα μεγάλο πεύκο και η μητέρα μου σκόνταψε σε μία από τις ρίζες του και έπεσε. Την ώρα που η αδελφή μου και ο γαμπρός μου γύρισαν να την βοηθήσουν, η φωτιά χτύπησε την μητέρα μου την έκαψε. Προσπάθησαν την βοηθήσουν, η μητέρα μου δεν αντιδρούσε. Βρήκαν μία κάθετο και έφυγαν προς παραλία. Εκεί βρήκαν αλλά 20 - 30 άτομα, με σπασμένα πόδια, πλευρά, εγκαύματα και έμειναν εκεί μέχρι τις 12:30 το βράδυ χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί τους».

Μάτι: «Ήξεραν από νωρίς ότι υπήρχαν νεκροί»

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάκη οι υπεύθυνοι γνώριζαν από νωρίς ότι υπήρχαν νεκροί. 

«Στις 18:45 η μητέρα μου ήταν νεκρή και ήδη υπήρχαν πάρα πολλοί νεκροί. Εγώ το έμαθα 18:50 ότι η μητέρα μου ήταν νεκρή και ότι υπήρχαν κι άλλοι. Από τις 18:30 μέχρι τις 19:30 υπήρχαν τουλάχιστον δέκα νεκροί σε διάφορα σημεία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top