Μάτι: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα;» - Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων

Για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (16/11)

Για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους.

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

Κατά την εκφώνηση των μαρτύρων, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων αντέδρασαν στην παρουσία των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων φωνάζοντας: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Η πρόεδρος ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα, γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή». 

Από την πλευρά του δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, Βασίλη Ταουξή, υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων. 

Ο Β. Καπερνάρος ζήτησε να κλητευθούν επιπλέον μάρτυρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top