Σύβοτα: «Ξεσπά» ο σύντροφος της δασκάλας - «Του είπα να γυρίσουμε πίσω»

Θρήνος για τον χαμό της 62χρονης

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε η άτυχη 62χρονη, όταν δυνατό μπουρίνι έκοψε τον ιμάντα από το θαλάσσιο αλεξίπτωτο της στα Σύβοτα.

Σύβοτα: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης-Έσπασε ιμάντας

Ο σύντροφος της ο οποίος βρισκόταν μπροστά την ώρα του τραγικού δυστυχήματος στα Σύβοτα περιέγραψε στο Star και τον Άρη Λάμπο όσα δραματικά είδαν τα ματιά του.

Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω»

«Είδα να έρχεται το σύννεφο, η αντάρα ερχότανε και του λέω του υπευθύνου "κοίταξε γύρνα δες έρχεται ! Έρχεται του λέω να γυρίσουμε πίσω. Μου λέει , μη φοβάσαι μου λέει δεν είναι τίποτα και σε εάν λεπτό μέσα αναποδογύρισαν τα πάντα στη ζωή όλων μας και πρώτα από όλα έχασε η Τζένη τη ζωή της πολύ τραγικά γιατί προσπάθησε να την κατεβάσει ο άνθρωπος. Την κατέβασε μέχρι περίπου δυο μετρά κοντά στη θάλασσα για να την τραβήξει αλλά έσπασε το σκοινί δεν ξέρω έσπασε, λύθηκε, δε μπόρεσα να καταλάβω και την πηρέ με ιλιγγιώδη ταχύτητα την πηρέ την πήγε προς Ιταλία μεριά. Αυτό ήταν. Δε μπορώ να σας πω άλλα γιατί δε μπορώ να θυμάμαι αυτή την εικόνα» σοκάρει με την περιγραφή του ο σύντροφος της άτυχης 62χρονης. 

Δασκάλα σύβοτα

Η άτυχη δασκάλα που έχασε τη ζωή της
 

Ο σύντροφος της θυμάται τις τελευταίες στιγμές της 62χρονης. Το μπουρίνι φαίνεται πως κόβοντας τον ιμάντα αχρήστευσε και το αλεξίπτωτο. Έτσι οι ριπές χτυπήσαν την ατυχή  γυναικά στα μανιασμένα κύματα τα οποία από τέτοιο ύψος ήταν σα βράχια.

«Ήταν υπόθεση δεκατεσσάρων-δεκαπέντε δευτερολέπτων για να τελειώσει. Παιδεύτηκε πάρα πολύ  από τα χτυπήματα πάνω στα κύματα με την ταχύτητα που έφευγε» είπε ο σύντροφός της.

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της δασκάλας

Οι δυο γιοι της Τζένης, γιατροί στο επάγγελμα περιμένουν να πάρουν στα χεριά τους το πόρισμα του ιατροδικαστή. Είχαν πάει στα Σύβοτα για να ενημερωθούν και χθες επέστρεψαν στην Κομοτηνή οπού διαμένουν και από οπού καταγόταν η ατυχή γυναικά. 

Ο γιος της 62χρονης είπε πως «ήταν ξεκάθαρα θέμα πολύ κακών συνθήκων κάτω από τις οποίες έγινε αυτό που έγινε. Οι αξιώσεις δεν έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε συμφέρον έχουν να κάνουν με την αποτροπή παρομοίων περιστατικών στο μέλλον. Υπήρχε πρόβλεψη για μπουρίνι. Από εκεί και πέρα θα ερευνηθούν τα υπόλοιπα προσεχώς από τις λιμενικές αρχές.»

Σύβοτα: Αυτή είναι η δασκάλα που σκοτώθηκε - «Ξεσπά» ο γιος της στο Star

Δικηγόρος χειριστή: «Θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια»

Ο δικηγόρος του χειριστή, Χρήστος Καρβούνης είπε πως «ήταν νόμιμη η κίνηση του σκάφους. Μιλάμε για πρόβλεψη που αφορούσε καιρικά φαινόμενα 3 έως 5 μποφόρ, τα οποία δεν είναι απαγορευτικά για τη διενέργεια οποιουδήποτε θαλάσσιου σπορ.»

Πρόσθεσε ότι «και ο χειριστής και ο πατέρας του και εγώ από την πλευρά μου έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με την οικογένεια της θανούσης για να εκφράσουμε πραγματικά και με ειλικρίνεια τη θλίψη μας.»

Ο χειριστής είναι συντετριμμένος  και όπως λέει ο δικηγόρος του κλαίει διαρκώς. Η κηδεία της δασκάλας προγραμματίζεται να γίνει την Πέμπτη στην Κομοτηνή. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top