Κορωνοϊός: Στα 8.500 και πάλι σήμερα τα κρούσματα

Τα νέα μέτρα που συζητούν ειδικοί και κυβέρνηση

Αύξηση παρατηρείται στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό - μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 9/11/21

Γύρω στα 8.500 αναμένονται και σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ μετά τα 8.613 που ανακοινώθηκαν χθες. 

Η αύξηση των κρουσμάτων και η ανάλογη πορεία των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών, (νοσηλείες, διασωληνωμένοι, θάνατοι) δοκιμάζουν το ΕΣΥ κι έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για το take away σε καφέ και φαγητό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι όποιες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο δοκιμάζεται, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες. Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας ήδη εξετάζει το σενάριο της επιστράτευση ιατρών.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, θα έχει τηλεδιασκέψεις με τους επικεφαλής των ιατρικών συλλόγων της χώρας, ζητώντας τους να συνδράμουν στη στήριξη του ΕΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η επιστράτευση. 

Σαρηγιάννης: «120 θάνατοι την ημέρα τα Χριστούγεννα»

Αν αυτό δε γίνει, τότε θεωρείται βέβαιο ότι ιδιώτες γιατροί, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, θα λάβουν τη Δευτέρα τα έγγραφα της επιστράτευσής τους. 

Εξετάζονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο κ. Πλεύρης θα έχει σήμερα επαφές και με κλινικάρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από όσες ιδιωτικές κλινικές διαθέσουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιόδου να σταματήσουν τα δικά τους χειρουργεία.

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Δεν αποκλείεται επίσης η λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που θα μπορούν να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ. 

Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί είσοδος με rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η πρόσβαση στους αρνητές σε βασικά τρόφιμα.

Πάντως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει οριζόντιο lockdown και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα σχολεία. Επίσης έχει τονίσει πως οι εμβολιασμένοι δε θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς και πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία που δοκιμάζονται. 

Τέλος θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών, οι οποίοι έχουν αρχίσει τις τελευταίες μέρες να επιταχύνονται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top