Κορδελιό: Νέα καταγγελία για βιασμό από 15χρονη μαθήτρια

Αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για βιασμούς από ανήλικους μαθητές στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και για σεξουαλικούς διασυρμούς μαθητριών. 

Θεσσαλονίκη- 15χρονη για βιασμό από συμμαθητή: «Δεν αντέχω να τον βλέπω»

Μετά από τις δύο 15χρονες που κατήγγειλαν 16χρονο συμμαθητή τους στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού για βιασμό, ένα ακόμα κορίτσι, το τρίτο κατά σειρά, κατήγγειλε επίσης τον βιασμό του, από διαφορετικό αυτή τη φορά άτομο. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος Φ. Γροντάς, το κορίτσι αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, ευτυχώς χωρίς να το καταφέρει. 

Θεσσαλονίκη: Μαθητής φέρεται να βίασε δύο συμμαθήτριές του

Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Γροντά, δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια ούτε για τις δύο πρώτες καταγγελίες, ούτε και για την τελευταία. 

Άτομο του στενού περιβάλλοντος του κοριτσιού ενημέρωσε τον δικηγόρο και προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία. 

Ο ίδιος αποκάλυψε πως μετά από τις καταγγελίες έχει «ανοίξει η πόρτα της κολάσεως» με τη μία αναφορά να διαδέχεται την άλλη. Υπάρχει μάλιστα, όπως είπε καταγγελία για τον σεξουαλικό διασυρμό μια μαθήτριας από συμμαθητής της, ως αποτέλεσμα εκβιασμού.

Κατήγγειλε επίσης προσπάθεια συγκάλυψης των περιστατικών αυτών στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού και σε άλλα σχολεία και τόνισε πως έχει ζητήσει να μιλήσει με την υπουργό Παιδείας για να ζητήσει την παραίτηση τόσο του Γ.Γ. του υπουργείου, όσο και του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού. 

Όσο για το 15χρονο κορίτσι που βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε τον συμμαθητή της για βιασμό, αποκάλυψε πως ο φερόμενος ως δράστης συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο και άλλαξε απλά τμήμα, ενώ το κορίτσι δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάει και παρακολουθείται από ψυχολόγο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top