Κορωνοϊός: Γυρίζουν τους ασθενείς μπρούμυτα για να μην πεθάνουν από ασφυξία

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ

Απόσπασμα από τα όσα είπε ο Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΙ (17/9/21)

Πάνω από 18 μήνες έχουν περάσει από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα, με τον κόσμο να έχει κουραστεί από τη συνεχή προσοχή για να μην κολλήσει. 

Ωστόσο, οι υγειονομικοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ να χαλαρώσουν, καθώς βρίσκονται στη μάχη προκειμένου να επιβιώσουν όσοι νοσούν βαριά από τον ιό.

Θεσσαλονίκη: «Κατέληξε μία μέρα αφού έγινε πατέρας για πρώτη φορά»

Στο ΣΚΑΙ μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Λαϊκό» αλλά και όσους ακόμη δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. 

«Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει κάπως να επιβιώσει» δηλώνει ο καθηγητής Σύψας. 

Σύζυγος εισαγγελέα Τσιρώνη: «Για πέντε ώρες πέθαινε και επανερχόταν»

Όπως αναφέρει, ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.

«Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

Κορωνοϊός: «Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά»

Μάλιστα, τόνισε πως όταν κάποιος εισέρχεται σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι γύρω στο 50%. 

Σύψας: «Φοβάμαι για τους πενηντάρηδες»

Μιλώντας για την διάδοση του κορωνοϊού στα παιδιά μέσω του σχολείου, ο κύριος Σύψας τόνισε πως δεν είναι πολλά αυτά που κινδυνεύουν. 

Τσιόδρας: «Θα χρειαστούμε 3 - 4 χρόνια να ανακάμψουμε από την πανδημία»

«Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, εκτός από κάποια πολύ άτυχα. Το θέμα είναι πως τα παιδιά που θα κολλήσουν θα το μεταφέρουν και στους ανθρώπους ηλικίας 50+ που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δυστυχώς, αυτοί είναι πολλοί στη χώρα μας ακόμα, είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο» τόνισε ο καθηγητής. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καθημερινά οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ κυμαίνονται κοντά στο 90%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top