Θεσσαλονίκη: «Κατέληξε μία μέρα αφού έγινε πατέρας για πρώτη φορά»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών μέσα από τις ΜΕΘ

Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ένα βίντεο με συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών για τα όσα έχουν ζήσει εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού ανήρτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Μητέρα και κόρη στην ίδια ΜΕΘ, χωρίς να το γνωρίζουν 

Οι «μαχητές της πρώτης γραμμής» από τη Βόρεια Ελλάδα εξιστορούν στιγμές που τους στιγμάτισαν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Όπως λέει η διεθύντρια της Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», αυτό που τη συγκλόνισε ήταν όταν νοσηλευόταν μητέρα και κόρη απέναντι, χωρίς να το γνωρίζουν. 

Σύμφωνα με την ίδια, όταν η μητέρα ρωτούσε για την κόρη της καθώς γνώριζε ότι είχε νοσήσει και αυτή, οι γιατροί της έλεγαν ότι πάει καλά και όχι ότι ήταν διασωληνωμένη, για να μην την αναστατώσουν.

Έγινε πατέρας και την πέθανε από κορωνοϊό την επόμενη μέρα 

Άλλο ένα συγκινητικό περιστατικό είναι αυτό που έζησε ο διευθυντής του νοσοκομείο «424». Όπως είπε, την άνοιξη μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο εν λόγω νοσοκομείο ένας 37χρονος, λόγω έλλειψης κλινών, σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Ο άνδρας ήταν αρνητής του εμβολιασμού και επί έναν μήνα πάλευε για τη ζωή του στη ΜΕΘ.

Μία ημέρα αφού είχε έρθει στον κόσμο το πρώτο παιδί του ο άτυχος άνδρας έχασε τη «μάχη». 

Οι υγειονομικοί εξηγούν τη σημασία του εμβολιασμού, ενώ όπως λένε, σχεδόν η πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. 

Δείτε το βίντεο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top