Τζανάκης: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε στρατό και αστυνομία

Σε ποιούς πρέπει να γίνει και τρίτη δόση του εμβολίου;

Σήμερα, Τρίτη, πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Νίκος Τζανάκης πρότεινε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και σε άλλους εργασιακούς τομείς. 

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με δικαστική απόφαση 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό  κάνοντας έναν πετυχημένο παραλληλισμό: «Είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει» είπε χαρακτηριστικά. 

Κοτανίδου: «Το δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός»- Τι είναι το σύνδρομο postcovid

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό και τα σώματα της αστυνομίας και του στρατού.  

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Κορωνοϊός: Γιατί είναι δύσκολο να χτιστεί τείχος ανοσίας; - Οι πέντε λόγοι

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top