Αρκουμανέας: Κοντά στις 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Έχουν καταγράψει αύξηση 150%

Οι δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Έτσι σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να είναι κοντά στις 3.000.

Όλα τα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τη σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε καταγράφεται 150% αύξηση στα κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ από τα 46 στα 27 έτη. 

«Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά», διευκρίνισε.

Κορωνοϊός: «Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε κορωνοπάρτι»

Σημείωσε ακόμα πως μοναδικό ανάχωμα στην αύξηση των κρουσμάτων είναι οι εμβολιασμοί και έκανε και πάλι έκκληση στους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν και να φορούν τις μάσκες τους και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως μεταδοτική. 

Σήμερα αναμένεται η εξειδίκευση των μέτρων που θα γίνει από τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 12.30 το μεσημέρι στο στρατηγείο της οδού Αριστοτέλους.

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 18.000 κρούσματα την ημέρα

Σε αυτήν αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ποινές για τους υγειονομικούς που δε θα συμμορφωθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι ποινές να έχουν μια διαβάθμιση και να προβλέπουν από τη μετάθεση σε μη – μαχιμο πόστο έως και την αναστολή εργασίας, που ισοδυναμεί με άδεια άνευ αποδοχών, όπως και για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top