Λήμνος: Η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε στις παραλίες του νησιού

Συναγερμός στις τοπικές αρχές - Συσκέψεις στο ΥΠΕΝ

Εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά. βίντεο αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά την εμφάνιση της βλέννας που εντοπίστηκε αρχικά στη Θάλασσα του Μαρμαρά σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα και συγκεκριμένα στη Λήμνο.

Ανησυχία στην Τουρκία: Η βλέννα απειλεί και τη Μαύρη Θάλασσα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το limnosfm100.gr, η βλέννα έχει εντοπιστεί στην παραλία του Αγίου Σώζοντα αλλά και στο Ρωμέικο Γιαλό, ενώ έφτασε και στις ακτές της Ίμβρου, καλύπτοντας μεγάλο τμήμα της θαλάσσιας περιοχής. Πολίτες και τοπικές αρχές είναι ανήσυχοι, αφού μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν η βλέννα είναι τοξική και επικίνδυνη, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

βλέννα Λήμνος

Τουρκία: Γέμισε βλέννα η θάλασσα του Μαρμαρά - Κατευθύνεται προς το Αιγαίο

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λήμνου προχώρησε σε λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού, ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

βλέννα Αιγαίο

Την ίδια ώρα γίνονται συνεχείς συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιούν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, και ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης βλέννας που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας πρόκειται να ακολουθήσει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top