Θεσσαλονίκη: Τουρίστας διασωληνωμένος με κορωνοϊό

Είχε έρθει με αρνητικό τεστ

Ένας 65χρονος τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ν. Καπραβέλος. 

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο άνδρας έφτασε στην Ελλάδα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, αλλά δεν το αποκάλυψε σε κανέναν. Την Τρίτη η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Παυλάκης: Δε θα βγάλουμε ακόμα τις μάσκες - «Όχι» διακοπές χωρίς εμβόλιο

«Βλέπουμε μια αποσυμφόρηση του συστήματος, αλλά δεν βλέπουμε αποκατάσταση της κανονικότητας λειτουργίας. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος. Eίναι ανησυχητικός ο αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, πράγμα που δεν μας δίνει δυνατότητα χαλάρωσης», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Σημείωσε ότι το καλοκαίρι δεν είναι ίδιο, όπως πέρσι, όμως η διασπορά είναι μεγάλη. 

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα: 1.886 σήμερα - Μειώθηκαν σε 27 οι θάνατοι   

«Με την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων, ανοίξαμε, ενώ η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. Η αυστηρότητα της εφαρμογής των μέτρων θα μας οδηγήσει σε έναν έλεγχο ή μη της πανδημίας. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο», προειδοποίησε. 

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας με την άφιξη εκατομμυρίων τουριστών, καθώς δεν ξέρουμε τι στελέχη θα φτάσουν εδώ. 

«Θα υπάρξει Covid-26 & Covid-32 αν δεν κατανοήσουμε την προέλευση του ιού»

«Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τα πρωτόκολλα και ειδικά οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό ανοσίας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το καλοκαίρι αν θέλουμε να ελαττώσουμε τον ιό», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top