Self- test: Yποχρεωτικά και στα φροντιστήρια - Δικαιούχοι οι καθηγητές

Οι μαθητές θα δείχνουν το αρνητικό self- test που κάνουν για το σχολείο

Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία παραμένει η σωστή επιλογή, παρά τα 3.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία, υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το κάνουν

«Η εικόνα που έχουμε είναι για 3.000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία» είπε στο ΟΡΕΝ.

Self- test και για τα φροντιστήρια

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης πως το self- test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και πως οι καθηγητές είναι δικαιούχοι. 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν

Η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, διευκρίνισε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πηγαίνουν στο φροντιστήριο με αρνητικό self- test. «Με το ίδιο self test που θα έχουν στη τσάντα τους, θα το δείχνουν και στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Δε χρειάζεται να το ξανακάνουν» ανέφερε. 

«Ναι» στο μάθημα στο προαύλιο αν το κρίνουν θετικό οι καθηγητές 

Ταυτόχρονα η κ. Μακρή ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες που παίρνονται εντός σχολείου από τους διευθυντές και τους καθηγητές. «Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top