Λίγο πριν την επίταξη: 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν- Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ

Ο Γιώργος Πατούλης συνεχίζει την προσπάθεια για συσπείρωση των ιατρών

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στους 61 οι ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν της δημόσιες δομές. Tην ίδια ώρα ο ΙΣΑ συνεχίζει την προσπάθεια για τη συσπείρωση του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην πανδημία.

Κορωνοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς έως το Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη χθεσινή βραδινή επίσκεψη του στο «Γιώργος Γεννηματάς» αλλά και μετά τις άκαρπες συζητήσεις που είχε με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, τόνισε με νόημα «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».

Κικίλιας: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει»

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας την περασμένη εβδομάδα με δηλώσεις του είχε κάνει ξεκάθαρο πως αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί στην έκκληση για βοήθεια, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων. 

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών;

Μητσοτάκης: «Δεν θα διστάσω να κάνω επίταξη προσωπικών υπηρεσιών»

Σημειώνεται ότι η  Πολιτεία έχει ζητήσει τη συνδρομή 200 γιατρών με ειδικότητες παθολογίας, πνευμονολογίας, γενικής ιατρικής και αναισθησιολογίας.

Πατούλης: Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί  έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων  των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στην Αττική – Προ των πυλών η επιστράτευση γιατρών

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top