Μήνυση σε σκηνοθέτη: Η γνωριμία, ο βιασμός και τα νέα ταλέντα στο θέατρο

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι τότε ήταν 14 ετών και πήγαινε στη Β' Γυμνασίου

Νέα μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη. Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα.

Νέα μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από έναν 25χρονο, ο οποίος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Σύμφωνα με αυτή, ο σκηνοθέτης-ηθοποιός προσέγγισε τον μηνυτή ενώ βρισκόταν με άλλα παιδιά σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας, λέγοντάς τους ότι ψάχνει για νέα ταλέντα στο θέατρο.

Σοκάρει η περιγραφή του Βασίλη που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του

«Στην πλατεία ήμασταν πολλά παιδιά. Ο σκηνοθέτης μας πλησίασε, λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα»

Ποιος είναι ο άνδρας που μήνυσε γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

Θύμα βιασμού: «Μια μέρα είχαμε συναντηθεί σπίτι του μαζί με άλλα παιδιά»

Ο 25χρονος που δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, επισημαίνει ότι όλα αυτά συνέβησαν το 2010, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών και πήγαινε Β’ Γυμνασίου. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι πήγαιναν μαζί σε συναυλίες πολύ γνωστών καλλιτεχνών και ότι είχε συναντηθεί στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη μαζί με άλλα παιδιά. 

«Με έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών. Μια μέρα είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου εκεί συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει»

25χρονος: «Προσπαθούσα να αντισταθώ. Με έδιωξε»

Ο 25χρονος σήμερα μηνυτής υποστήριξε στην καταγγελία του ότι ο σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να ξεφύγει από τις αρρωτημένες πράξεις του. 

«Εκεί στο διαμέρισμά του, με θέα την Ακρόπολη, με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Με έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β' Γυμνασίου», υποστήριξε.

«Το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί»

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, το έγκλημα που φέρεται να τελέστηκε το 2010 τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια και όχι 20, όπως ορίζει ο νόμος για τα κακουργήματα που παραγράφονται. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία για βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό. 

Πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη ενήλικος σήμερα άνδρας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία των 15 ετών. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι αυτό συνέβαινε μέχρι τα 19 του χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top