Όλες οι φορές που η Αθήνα «ντύθηκε» στα λευκά τα τελευταία 110 χρόνια

Δείτε εικόνες από τη χιονισμένη Ακρόπολη μετά την επέλαση της «Μήδειας»

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από τη χιονισμένη Ακρόπολη χθες

Η κακοκαιρία της «Μήδειας» έντυσε στα λευκά όλη την Αττική, με τους κατοίκους της να παίζουν στο χιόνι, καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο θέαμα για την πρωτεύουσα. O χιονιάς δεν επισκέπτεται συχνά το κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που πέφτει πυκνό χιόνι στην πόλη. 

«Μήδεια»: Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό

Ας δούμε ποιες ήταν οι 10 χρονιές που χιόνισε στην Αθήνα

9 Φεβρουαρίου 1911 

Ο ασταμάτητος χιονιάς του 1911 έχει μείνει στην ιστορία, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία που είχε αγγίξει το Θησείο ήταν οι -0,3 βαθμοί Κελσίου και το χιόνι δεν έλιωσε για τέσσερις μέρες. 

7 Ιανουαρίου 1929 

Η βαρυχειμωνιά του Ιανουαρίου του 1929 ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο. Στις 7 του μηνός ενώ η Αθήνα είχε δριμύ ψύχος, παγετό και χιόνι, η δυτική Ελλάδα είχε αίθριο καιρό με θερμοκρασίες έως 10 βαθμους. 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οι χιονάνθρωποι που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Αττική

15 Φεβρουαρίου 1934 

Ένας από τους μεγαλύτερους χιονιάδες που έχει βιώσει η Αθήνα στην σύγχρονη ιστορία, καθώς και η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην πρωτεύουσα, δηλαδή οι -10,4 βαθμοί Κελσίου.  

Ιανουάριος 1942 

Ένας από τους πιο «άγριους» χειμώνες που έχουν μείνει στην ιστορία λόγω των συνθηκών της γερμανικής κατοχής. Η Αθήνα πεινούσε και πάγωνε, με το θερμόμετρο υπό του μηδενός. 

Ιανουάριος 1963 

Την 25η του μηνός, όλη η πρωτεύουσα ήταν ήδη χιονισμένη, ενώ στις 26 η θερμοκρασία κατέβηκε ακόμα περισσότερο, και το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο στα βόρεια προάστια.   

17 Ιανουαρίου 1964 

Μια από τις λίγες φορές που το έχει στρώσει ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος. 

1987

Μπορεί ο χειμώνας του ’87 να έμεινε στην ιστορία για τις χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε, αλλά η πιο μεγάλη χιονοπτωση ήρθε τον Μάρτιο, αφού το φαινόμενο διήρκησε 15 συνεχόμενες μέρες. Ήταν ο ψυχρότερος Μάρτιος που έχει καταγραφεί τα τελευταία εξήντα χρόνια στην Ελλάδα, ενώ για την  Αθήνα ήταν ο ψυχρότερος των τελευταίων 150 χρόνων. 

Ένα λευκό πέπλο «σκεπάζει» την Ακρόπολη και την κάνει ακόμα πιο όμορφη

Ιανουάριος 2002 

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να ξαναδούν οι κάτοικοι του κέντρου χιόνι, αλλά τον Ιανουάριο του 2002 έγινε μια μικρή χιονόπτωση μόνο για μισή ώρα. 

12 Φεβρουαρίου 2004 

Μέχρι και τα νότια προάστια ήταν χιονισμένα το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου του 2004, κάτι που στο Παλαιό Φάληρο και στον Άλιμο είχαν να δουν από το 1987.

16 Φεβρουαρίου 2008 

Δεκατρία χρόνια πριν την επέλαση της Μήδειας, όλη η Αττική είχε ασπρίσει, ενώ οι μετεωρολόγοι μιλούσαν για το εντονότερο φαινόμενο χιονόπτωσης της δεκαετίας. Το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας έδειχνε -5 βαθμούς Κελσίου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top