Υπόθεση Μαζαράκη: Συγκάτοικοι με τον serial killer στη Νέα Σμύρνη

Η αιματοβαμμένη πορεία του «γιατρού»

Σαν να ήταν αόρατος ζούσε ο Ηλίας Μαζαράκης, τα τελευταία δύο χρόνια, σε ένα μικρό διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Οι γειτονές του μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, περιγράφοντάς τον ως «άνθρωπο-σκιά».

Ο Ηλίας Μαζαράκης ήθελε να περνάει απαρατήρητος. Να μην ξέρει κανείς ποιος είναι αλλά και το σκοτεινό παρελθόν, με τις τέσσερις δολοφονίες που τον ακολουθούσαν. 

Στο ισόγειο διαμέρισμα, στην ήσυχη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, το παράθυρο ήταν μονίμως ανοιχτό. Ο ιδιόρρυθμος ένοικός του προσπαθούσε να περνάει απαρατήρητος.  

«Δεν έβγαινε έξω καθόλου. Έβγαινε μόνο το ξημέρωμα. Τι να σας πω έχω πάθει σοκ. Ότι κάτι έκρυβε ο άνθρωπος, ότι ήταν έτσι σαν άνθρωπος, σαν να είχε ψυχολογικά προβλήματα... Έπινε ούζο. Μύριζε όλο το σπίτι ούζο και τσιγάρο, πολύ βαρύ τσιγάρο από το πρωί μέχρι το βράδυ και ξημέρωμα ανοιχτά τα παράθυρα όλο το βράδυ με το κρύο, με τη βροχή, με την παγωνιά, ανοιχτό όλο το παράθυρο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, γειτόνισσα του Ηλία Μαζαράκη.

Αυτός είναι ο «γιατρός»​​​​​ του διπλού φονικού Νικολαΐδη - Καλαθάκη

Ο επονομαζόμενος και ως «εκτελεστής γιατρός», κρυβόταν σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το είχε νοικιάσει πριν δύο χρόνια ψευδώνυμο, ως «Απόστολος Φιλίππου».

«Εδώ όσο διέμενε ούτε το όνομά του ήξερα, το κουδούνι γράφει άλλο όνομα. Στη διαχειρίστρια που ρωτήσαμε ήταν σαν Φιλίππου...Μερικές φορές έβαζε το χέρι του στο πρόσωπο σα να ήθελε να κρυφτεί», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Μαζαράκης

Το 1984 δολοφόνησε στην Κέρκυρα τον παππού του και τη θεία του. Καταδικάστηκε δύο φορές ισόβια. Το 1996 πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές και δεν επέστρεψε ποτέ. Το 1997 κατηγορήθηκε για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδάς του Σούλας Καλαθάκη στο Σέσι Γραμματικού. 

Ο Ηλίας Μαζαράκης ήταν 23 χρόνια καταζητούμενος. Η Ελληνική Αστυνομία και η Ιντερπόλ τον αναζητούσαν από την Ολλανδία μέχρι το Καράκας. Εκείνος, όμως, είχε βρει καταφύγιο στο μικρό διαμέρισμα με το ανοιχτό παράθυρο στη Νέα Σμύρνη.  

Τελικά η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε όταν μία παλιά οικογενειακή φίλη, κλήθηκε να αναγνωρίσει το πτώμα του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top