Αυτός είναι ο «​​​​​​​γιατρός»​​​​​ του διπλού φονικού Νικολαΐδη - Καλαθάκη

Η πρόσφατη φωτογραφία του Ηλία Μαζαράκη

Εικοσιτρία χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη, ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης, έκλεισε και τυπικά με τον εντοπισμό του φυσικού αυτουργού. 

Η αναγνώριση, πριν από μερικές ημέρες, του πτώματος ενός άνδρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έδειξε ότι ήταν ο επί δύο δεκαετίες καταζητούμενος Ηλίας Μαζαράκης, ο  επονομαζόμενος ως "γιατρός". 

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος εξασφάλισαν τη φωτογραφία του ανθρώπου που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία και στην Interpol. 

Αυτός ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και χωρίς τα μεγάλα χαρακτηριστικά μυωπικά γυαλιά είναι ο Ηλίας Μαζαράκης. Αυτόν τον άνδρα έβλεπαν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου διέμενε. Αυτόν τον άνδρα αναγνώρισε ως τον φίλο της από τα παιδικά της χρόνια η δικηγόρος που κλήθηκε να τον αναγνωρίσει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκεί, όμως, είχε δηλώσει το όνομα  Άκης Τασιούλας.

Ο Ηλίας Μαζαράκης ήταν καταζητούμενος επί 23 χρόνια. Πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε διαφύγει μετά τη στυγερή δολοφονία των Νικολαΐδη - Καλαθάκη αρχικά στην Ολλανδία και μετά στο Καράκας. 

Και όμως εκείνος, όπως αποδείχθηκε 23 χρόνια μετά, ζούσε αθόρυβα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Χρησιμοποιούσε πότε το όνομα «Άκης Τασιούλας», πότε «Απόστολος Φιλίππου». Είχε διαφορετικό ΑΜΚΑ. Δήλωνε επιχειρηματίας ή επενδυτής και έλεγε πως η οικογένειά του ζούσε στην Ιταλία. Ήταν μοναχικός και σπάνια δεχόταν επισκέψεις. 

Το παρατσούκλι γιατρός του είχε μείνει από τότε που σπούδαζε Ιατρική στην Ιταλία. Το 1984 είχε δολοφονήσει στην Κέρκυρα, για περιουσιακούς λόγους, τον παππού του και τη θεία του. 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top