Κορωνοϊός: Ξεκινά η καταγραφή υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν

Τηλεδιασκέψεις Κικίλια-Τσιόδρα με επτά διοικητές νοσοκομείων

Δείτε στο video τι είχε πει ο Βασίλης Κικίλιας για το εμβόλιο στην ενημέρωση στις 16/12/2020

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκεται η χώρα για την εθνική επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχαν διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τους διοικητές 7 Υγειονομικών περιφερειών, με θέμα την καταγραφή των υγειονομικών του ΕΣΥ που θέλουν να εμβολιαστούν, ως πρώτη προτεραιότητα της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος δήλωσε: «Τα εμβόλια αυτή τη στιγμή αποτελούν πραγματικά το φως στο τούνελ αυτής της πανδημίας. Σε συνεργασία με τους επιστήμονες των νοσοκομείων σας πρέπει να απαντήσετε σε οποιοδήποτε ερώτημα αναδυθεί».

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ολοταχώς για εμβόλια ακόμα και τον Δεκέμβριο

«Ζήτησα να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή, να καταγράψουμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να εμβολιαστούν και να προχωρήσουμε τάχιστα τις επόμενες μέρες στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Στο τέλος του χρόνου έρχονται τα εμβόλια στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα. Υπάρχει ικανός αριθμός εμβολίων για να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας και αυτό θα κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας στο σπίτι μας που γυρνάμε από το νοσοκομείο και τις βάζουμε σε κίνδυνο καθημερινά, αλλά και να προστατεύσουμε και νομίζω ότι είναι ιερό και του ασθενείς μας», είπε μιλώντας στους διοικητές, και τους διευθυντές των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των 7 ΥΠΕ της χώρας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης  Πρεζεράκος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Εμβόλιο: Πόσες δόσεις θα πάρει η Ελλάδα

Υπολογίζεται πως η Ελλάδα σε πρώτη φάση θα παραλάβει περίπου 300.000 δόσεις, οι οποίες θα είναι μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω του επίσης μειωμένου αριθμού δόσεων που θα διανεμηθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τις συμφωνίες με την ΕΕ, η Ελλάδα θα λάβει συνολιά 25 εκατ. δόσεις έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2021.

Έτσι λόγω των δύο δόσεων, τα εμβόλια επαρκούν για 12,5 εκατ. άτομα κι επομένως υπερκαλύπτουν τον πληθυσμό της χώρας. 

Κορωνοϊός: Τα φαρμακεία θα συμμετάσχουν στον εθνικό εμβολιασμό

Η κανονική ροή, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται από τον Φεβρουάριο και στόχος είναι να εμβολιάζονται έως και 2.117.000 άτομα σε μηνιαία βάση. 

Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από κοινού στην Ευρώπη στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, το πιθανότερο είναι για την Ελλάδα οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν είτε στις 27, είτε στις 28 Δεκεμβρίου.

Διαβἀστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top