Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν τα γράμματα συγγενών - «Πείτε του ότι τον αγαπάμε»

Πέντε κοινωνικοί λειτουργοί δίνουν «μάχη» στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσων του Star στις 1 Δεκεμβρίου τις συνθήκες που επικραττούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Δύσκολες καταστάσεις εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες και εκτός ΜΕΘ κορωνοϊού στο Γραφείο Ενημέρωσης του «Παπανικολάου», όπου πέντε κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αγώνα δρόμου, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Αργή η μείωση του ιικού φορτίου παρά τη βελτίωση των δεδομένων

Καθημερινά καταφτάνουν στο νοσοκομείο δεκάδες μηνύματα συγγενών. Εδώ και περίπου δέκα μέρες τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» στις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Έπαιξαν μουσική για ασθενείς με κορωνοϊό στο «Παπανικολάου»

«Να του μεταφέρετε ότι τον αγαπάμε, τον σκεφτόμαστε, είμαστε εδώ, τον νοιαζόμαστε. Δεν έχουμε φύγει από κοντά του και περιμένουμε να γυρίσει πίσω στο σπίτι μας στην Καβάλα γρήγορα πιο δυνατός», είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα συγγενών στους ασθενείς Covid-19 στο «Παπανικολάου».

Κορωνοϊός: «Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του» λέει ο πατέρας του 8χρονου

Οι κοινωνικοί λειτουργοί δίνουν τη δική τους «μάχη», ζουν από μέσα την αγωνία των συγγενών και αναλαμβάνουν την διαχείρισή τους δίνοντάς τους κουράγιο. Ψάχνουν και εντοπίζουν τους ασθενείς σε ποια κλινική και δωμάτιο νοσηλεύονται, ενημερώνουν τους συγγενείς, μεταφέρουν μηνύματά τους, συγκεντρώνουν ρούχα, πιτζάμες και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αποτελούν και το στήριγμα των ανθρώπων που είναι μόνοι στη ζωή. 

Όμως πολλές φορές η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και καλούνται να μπουν στον «άχαρο» ρόλο να ανακοινώσουν στους συγγενείς ότι ο άνθρωπός τους κατέληξε. Συχνά, μάλιστα, αναλαμβάνουν και τις συνεννοήσεις με τα γραφεία τελετών για την παραλαβή των σορών προκειμένου το νεκροτομείο να έχει πάντα μια άδεια θέση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top