Κορωνοϊός: Αργή η μείωση του ιικού φορτίου παρά τη βελτίωση των δεδομένων

Στην κόπωση των πολιτών το αποδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την παράταση του lockdown

Για βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας κορωνοϊού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ανακοίνωση της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου, ωστόσο, όπως επεσήμανε, η μείωση του ιικού φορτίου είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν. 

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Πέτσα οφείλεται στην κόπωση των πολιτών «μετά από δέκα μήνες μάχης με τον ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό».

Lockdown: Όχι σε λύση με μοντέλο «ακορντεόν» λέει η εστίαση

Πρόσθεσε ακόμα πως σε σχέση με το πρώτο lockdown τον περασμένος Μάρτιο, η κινητικότητα των πολιτών στο δεύτερο είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά  μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια. 

Lockdown: Θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως παρατηρείται μια σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του μέσου όρου των κρουσμάτων, ενώ μειώνονται και οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ. Παράλληλα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα αυξάνεται ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid – 19, δίνοντας μια μικρή ελπίδα ότι η μάχη βαίνει προς τη νίκη. 

Κορωνοϊός: Πού γίνονται σήμερα δωρεάν rapid tests

Ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται, σε επταήμερη κυλιόμενη βάση, σε 1.609 κρούσματα, έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου, οπότε και ήταν η πρώτη εβδομάδα του δεύτερου lockdown, και 2.674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων. 

Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός, στους 4.008 ανθρώπους, έναντι 4.079 στις 20 Νοεμβρίου, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343, έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top