Βατόπουλος: «Αν χειροτερέψουν τα πράγματα έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας»

Πιθανόν να φοράμε μάσκες έως το 2022

Μετά τη Γαλλία, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Ελλάδα για να περιοριστεί η διασπορά κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 436 νέα κρούσματα - Τα 201 στην Αττική

Όπως είπε, η πανδημία έχει διασπαρεί σε όλη την Ελλάδα και υπάρχουν διασπορές κατά κύριο λόγο σε κλειστές δομές και κλειστούς πληθυσμούς, όπως γηροκομεία και εργοστάσια. 

Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση πως αν χειροτερέψουν τα πράγματα στη χώρα μας, τότε δεν αποκλείεται να επιβληθεί και εδώ απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Κορωνοϊός - Μακρόν: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στο Παρίσι

Υπενθυμίζεται ότι στο Παρίσι ξεκινάει από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, μέτρο που θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες.

Ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως δε γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο κορωνοϊός, αλλά η προσπάθεια που γίνεται παγκόσμια είναι η πανδημία να διαρκέσει όσο λιγότερο γίνεται και με τα λιγότερα θύματα. Εξήγησε, μάλιστα, πως συνήθως οι επιδημίες, διαρκούν δύο με τρία χρόνια. 

Άγιος Παντελεήμονας: Αναζωπύρωση του κορωνοϊού στο γηροκομείο

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας, επανέλαβε πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τόσο καλύτερα είναι, αναφέροντας ότι ο ίδιος φορά πάντα τη μάσκα και όταν βρίσκεται έξω. Επανέλαβε δε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε τις μάσκες έως και το 2022. 

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια και παμπ στη Βόρεια Ιρλανδία

Τέλος, συμφώνησε με την κυρία Παγώνη, η οποία χθες ξεκαθάρισε πως φέτος δεν πρόκειται να γίνουν ρεβεγιόν και γιορτέςΧριστουγέννων. Θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά ο καθένας σπίτι του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top