Υπό διακριτική επιτήρηση τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Οι Διωκτικές Αρχές έχουν γίνει εδώ και μέρες, σκιά των κατηγορουμένων

Κανένας από τους πολιτικούς της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε ούτε και σήμερα στο δικαστήριο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους παρακολουθούν μέρα και νύχτα, όπως μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα, όχι μόνο αφήνει στους κατηγορούμενους  να επιλέξουν το εάν θα παραστούν αυτοπροσώπως ή όχι στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά ούτε και το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή και κράτησή τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης. Έτσι λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος κατηγορούμενος με το που κριθεί ένοχος, να προσπαθήσει να εξαφανιστεί, να γίνει φυγόποινος. 

Δίκη Χρυσή Αυγή: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τους δικαστές

Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής ωστόσο, σε μια τόσο σημαντική δικαστική απόφαση, οι Διωκτικές Αρχές έχουν γίνει εδώ και μέρες, σκιά των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τουλάχιστον τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής πλέον οργάνωσης, βρίσκονται υπό διαρκή όσο και διακριτική επιτήρηση, μέρα και νύχτα, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αυτό θα κρατήσει ίσως και άλλες τρεις με τέσσερις μέρες, μέχρι να επιβληθούν οι ποινές στον καθένα ξεχωριστά. Τότε, ή θα εμφανιστούν αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές οι καταδικασμένοι πλέον για να εκτίσουν την ποινή τους ή θα συλληφθούν, για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top