Ξεκινάει από 1η Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά

Τι θα γίνει με την ύλη που δε διδάχθηκε

Από την 1η Σεπτεμβρίου κλειδώνει φέτος το άνοιγμα των σχολείων μετά τις θερινές διακοπές.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του, στέλνοντας σύσταση στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά σχολικά βιβλία τους, διότι θα τα χρειαστούν στην αρχή της επόμενης τάξης. Ευρύτερα, ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει για τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες.

Οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου καφετέριες, μπαρ κι εστιατόρια

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη έστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές των γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για να τα αξιοποιήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Ανοικτές οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα και τήρηση αποστάσεων

Η ενημέρωση αφορά αρχικά τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, διότι εκείνοι έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα. Αναμένεται να εκδοθεί ανάλογη εγκύκλιος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, για τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ανοίξουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κυβερνητικός προγραμματισμός μιλά για επανέναρξη την 1η Ιουνίου.

Η εντολή να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα σχολικά βιβλία δόθηκε, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές για να προχωρήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Ήδη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει, και έχει λάβει, εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν κενά.

«Σε στενή συνεργασία με το ΙΕΠ, θα ακολουθήσουν λεπτομερείς οδηγίες αναφορικά με την κάλυψη της ύλης και τη σύνδεσή της με την ύλη της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top