Με βροχές και καταιγίδες «εισβάλλει» ο Απρίλιος - Πού θα εκδηλωθούν;

Πιθανή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Με κατά τόπους ισχυρά καιρικά φαινόμενα ξεκινά ο Απρίλιος, τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές: Χιόνια μέχρι και στη Θεσσαλονίκη

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Παρόλα αυτά, από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να υποχωρήσουν.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, καθώς επίσης στα βόρεια τμήματα. Βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και μετά το βράδυ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά και στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία ημιορεινά τμήματα, ενώ από σήμερα το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων προβλέπονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.   

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει ως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι από τις απογευματινές ώρες σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια των πρωινών και μεσημεριανών ωρών αύριο και στο Κεντρικό Αιγαίο,  όπου η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ μποφόρ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top