Ξεγέννησε γυναίκα από τη Συρία αστυνομικός στη Χίο!

Έγινε ήρωας για δεύτερη φορά στην καριέρα του

Αστυνομικός ξεγέννησε πρόσφυγα από τη Συρία

Μια γυναίκα από τη Συρία ξεγέννησε αστυνομικός από την Κομοτηνή στη Χίο, όπου βρίσκεται με απόσπαση για τρεις μήνες, για την ενίσχυση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως γράφει η ιστοσελίδα thrakisports.gr.  

Πρόκειται για τον αστυνομικό Γιώργο Μυστρίδη, ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, του Έβρου Σουφλίου και άλλων ομάδων, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι και προπονητής ερασιτεχνικών σωματείων. 

Ο Γ. Μυστρίδης ελλείψει γιατρού αναγκάστηκε  στη Χίο να ξεγεννήσει με επιτυχία μια γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία. «Είναι αναμφισβήτητα μια από τις δυνατές και όμορφες στιγμές της υπηρεσίας να φέρνεις με την βοήθεια των συναδέλφων σε αυτόν τον κόσμο αυτό το υγιέστατο κοριτσάκι συριακής καταγωγής. Να σε κοιτάει η σύζυγος και να σου λέει κάνε κάτι, αλλά κάτι για το οποίο εσύ δεν έχεις εκπαιδευτεί αλλά έχεις δει μόνο σε ταινία», λέει ο Γιώργος Μυστρίδης.

«Η γυναίκα κυριολεκτικά ξεγέννησε στα χέρια μου», αποκαλύπτει επίσης στο ThrakiSportS ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού. «Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει! Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπίζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν» δήλωσε για τη συγκλονιστική εμπειρία. 

Ωστόσο η περιπέτεια του δεν σταμάτησε εκεί. «Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει… κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει γλαφυρά την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης, που έρχεται για δεύτερη φορά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.  

Πριν μερικά χρόνια ο αστυνομικός είχε έρθει στην Αθήνα αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά την διάπραξη ένοπλης ληστείας και ενώ ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με  τις σφαίρες τους. Εξαιτίας μάλιστα εκείνης της ενέργειάς του, είχε βραβευθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Ταξης και νυν Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top