Μικρή Αλεξία: Ένα εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς για την αδέσποτη σφαίρα

«Μακάρι να είχα "φάει" εγώ τη σφαίρα»

Με προσευχή και πίστη στο Θεό οι γονείς της οχτάχρονης Αλεξίας ανεβαίνουν από την Κυριακή του περασμένου Πάσχα τον δικό τους Γολγοθά, μετά από την αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε το παιδί τους μέσα στην αυλή του σπιτιού τους. 

Νύχτα μέρα και οι δύο βρίσκονται στο πλευρό της στο νοσοκομείο και μαζί με τους γιατρούς αγωνίζονται για να δείξει το κοριτσάκι τους ένας σημάδι βελτίωσης. Η μικρούλα ανταποκρίνεται με το βλέμμα σε όσα της λένε οι γιατροί, δε σηκώνεται από το κρεβάτι, όμως σιγά σιγά κουνάει λίγο το χεράκι της και τα ποδαράκια της. 

Μητέρα 8χρονης Αλεξίας: «Ξαφνικά έχω ένα παιδί φυτό στο κρεβάτι»

«Μακάρι να είχαμε φάει εμείς τη σφαίρα», είπε ο πατέρας της μικρής στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Από τη μια στιγμή στην άλλη πήγαμε να χάσουμε το παιδί μας. Η μητέρα της δευτερόλεπτα πριν είχε πάει σε αυτήν και στα άλλα παιδάκια που κάθονταν δίπλα της και ξαφνικά είδε τη μικρή να σωριάζεται στο έδαφος», συνέχισε. 

«Έγινε το θαύμα»: Βγήκε από την Εντατική η 8χρονη Αλεξία

Όπως είπε ο υπεύθυνος για τον σοβαρό τραυματισμό της μικρής Αλεξίας ανήμερα του Πάσχα έριχνε πάρα πολλές μπαλοθιές και μάλιστα όχι στον αέρα, αλλά σε ευθεία βολή, ενώ οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν έβγαλαν το βλήμα από το κεφαλάκι του παιδιού. 

«Ζήσαμε ένα μαρτύριο. Σε κλάσματα δευτερολέπτων πήρα το αυτοκίνητο και το παιδί και τρέξαμε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το παιδί σπαρτάραγε», είπε ο πατέρας. 

Οι γονείς της Αλεξίας διεκδικούν αποζημίωση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απαιτητική αποθεραπεία του παιδιού, η οποία θα είναι επίπονη και θα διαρκέσει χρόνια. Το δικαστήριο για την εκδίκαση της αποζημίωσης πήρε αναβολή την Πέμπτη για τις 5 Σεπτεμβρίου, όμως ήδη έχει δεσμευθεί περιουσία του δράστη, που η αξία της αγγίζει το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικείται. 

Τόσο οι δικηγόροι της οικογένειας, όσο και οι γονείς τόνισαν ότι το ποσό αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Αλεξίας, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει εκεί ειδική θεραπεία. Αυτό είναι εξαιρετικά κοστοβόρο για την οικογένεια, που είναι μια οικογένεια αγροτών με περιορισμένα εισοδήματα και άλλα δύο παιδιά που περιμένουν στο σπίτι. 

Όλοι όμως είναι αισιόδοξοι πως η Αλεξία θα τα καταφέρει, καθώς η κλινική της εικόνα τους δίνει αρκετές ελπίδες. 

«Οι γιατροί είπαν ότι έγινε θαύμα. Το παιδί είχε φύγει μέσα στο χειρουργείο και γύρισε ξανά στη ζωή. Θυμώνω πολύ με τον άνθρωπο που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου. Η πίστη λέει να μη θυμώνουμε, αλλά δεν μπορώ, δεν είμαι Θεός, είμαι μόνο άνθρωπος», είπε. 

Και οι δύο προσεύχονται να γίνει το καλύτερο για το παιδί τους. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και ξεκαθαρίζουν ότι από τη στιγμή που πυροβόλησε έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον αθώο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top