Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Hevda Ser, επισκέφτηκε την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου» - Πρώτη ανάρτηση: 23-04-2018 19:14

Επίσημη επίσκεψη στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποίησε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και διεθνούς φήμης γλύπτρια κυρία Hedva Ser, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου», τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. 

Την κυρία Ser υποδέχτηκαν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας. 

(Η  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία υποδέχοναι τη Hedva Ser, μαζί με παιδιά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου)

H κυρία Ser ξεναγήθηκε στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας και ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο που έχει επιτελέσει ο «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ» στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.   

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της)

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε στην κυρία Ser και το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία έχει ξεκινήσει από το 2016 το θεσμό της «Δανειστικής Βιβλιοθήκης» μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. «Κάθε Τετάρτη εθελοντές μας με τροχήλατες βιβλιοθήκες περνάνε από όλα τα δωμάτια και μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία. Τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει αυτόν τoν θεσμό. Μόνο πέρυσι δανείστηκαν 1.200 βιβλία!  Αυτό από μόνο του είναι ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας! Και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για εμάς που μία τόσο σημαντική ημέρα, όπως είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, είστε εδώ κοντά μας, στηρίζοντας με την παρουσία σας το έργο μας», υπογράμμισε η κυρία Βαρδινογιάννη. 

(Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Ser, αμέσως μετά την απονομή του Βραβείου Αλληλεγγύης της ΕΛΠΙΔΑΣ)

Αμέσως μετά,  η κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε την κυρία Ser με το «Βραβείο Αλληλεγγύης της ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ το αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών». Τα παιδιά του Σχολείου της «Ογκολογικής Μονάδας» δώρισαν στην κυρία Ser ένα πολύχρωμο έργο που είχαν ετοιμάσει με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου, δίνοντας το δικό τους σύνθημα: «This year we are fully Booked!». 

(Τα παιδιά παραδίδουν στη Hedva Ser το έργο που φιλοτέχνησαν με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας "Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου")

Η κυρία Ser δήλωσε εντυπωσιασμένη από το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει η «ΕΛΠΙΔΑ» και προσωπικά η Πρόεδρός της, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Το σημαντικότερο πράγμα σε αυτό τον κόσμο. Και το έργο που έχει επιτελέσει η αγαπημένη μου φίλη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι ανεκτίμητο.  Αυτό που γίνεται μέσα σε αυτό το νοσοκομείο είναι ένα θαύμα και οι Έλληνες είναι πραγματικά τυχεροί που έχουν έναν άνθρωπο σαν την Μαριάννα», είπε η κυρία Ser.  

(Οι κυρίες Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Hedva Ser, με το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΕΛΠΙΔΑΣ", τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων " Αγία Σοφία" κύριο Μανώλη Παπασάββα, καθώς και γιατρούς και νοσηλευτές της "Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ")

Η διεθνούς φήμης γλύπτρια πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, καθώς η Αθήνα έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το έτος 2018-2019.  Η κυρία Ser έχει φιλοτεχνήσει το τρόπαιο που θα παραλάβει η Αθήνα από την UNESCO κατά την ανακήρυξη της σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.   

(Η κυρία Hedva Ser τοποθετεί το αστέρι με το όνομά της στον "Τοίχο των Αστεριών" της "Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ")

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Ser συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αφού συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της UNESCO.   

(Οι κυρίες Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Hedva Ser)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top