Προς αναβολή η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη

Έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής τους θα καταθέσουν οι δικηγόροι τους

Σε αναβολή οδηγείται η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη μέρα για την τύχη των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο – Αποφασίζει το δικαστήριο

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι οι δύο στρατιωτικοί που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη κεκλεισμένων των θυρών, δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, καθώς δε θα γίνει τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης και οι δικηγόροι που έχουν οριστεί από το ελληνικό προξενείο απλά θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης των στρατιωτικών.

Τα σενάρια για την τύχη των στρατιωτικών

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί έντονη ανησυχία, μήπως τελικά επικρατήσει το κακό σενάριο, αυτό της αλλαγής του κατηγορητηρίου και της προσθήκης σε αυτό της κατηγορίας για κατασκοπεία, την οποία συγκεκριμένα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.

Μάλιστα την Κυριακή διέρρευσε η πληροφορία ότι ο επικεφαλής της MIT, Χακάν Φιντάν ανήρτησε μήνυμα με το οποίο υποστήριζε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ωστόσο στο ελληνικό Πεντάγωνο εκτιμούσαν ότι το μήνυμα αυτό δεν εκφράζει την επίσημη θέση του Φιντάν.

Η Haber Turk σε άρθρο της αναφέρει:  «Για ποιο λόγο να πέρασαν αυτοί; Είναι χρήσιμοι για τους νέους κανόνες των διεθνών σχέσεών μας. Δεν έχω καμία υποψία πως θα μείνουν εδώ μέχρι να γίνει η ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους, μέλη των γκιουλενιστών που διέφυγαν στην Ελλάδα».

Πολύ πιθανόν λοιπόν είναι η Τουρκία να αποφασίσει να τραβήξει σε μάκρος την υπόθεση, ώστε να πιέσει την ελληνική πλευρά για να εκδώσει του 8 Τούρκους αξιωματικούς και αν αυτό ισχύσει, τότε μάλλον σήμερα θα υπάρξει ευνοϊκή εξέλιξη για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top