Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τον αστυνομικό στο Εφετείο

Κλεμμένο το αυτοκίνητο από τα Νότια Προάστια

Κλεμμένο κατά πάσα πιθανότητα από τα Νότια Προάστια είναι σύμφωνα με πληροφορίες το σκουρόχρωμο βαν με το οποίο οι αδίστακτοι τρομοκράτες έφτασαν έξω από το Εφετείο και τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που σχεδόν ισοπέδωσε το ισόγειο του κτιρίου.

Πρόκειται για ένα όχημα, τύπου βαν, μάρκας FIAT το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων κοντά στο Μουσείο.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο – Πυροβόλησαν με πολεμικό όπλο τον αστυνομικό φρουρό

Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών – Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στα δικαστήρια

Βρέθηκε καμένο βαν στα Εξάρχεια – Ερευνάται αν ανήκει στους τρομοκράτες

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο και είχε στόχο τον αστυνομικό φρουρό του Εφετείου, είναι από Καλάσνικοφ.

Νωρίς το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τους σταματήσει.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος

Ήταν 02:50 όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, δίνοντας ένα περιθώριο 40 λεπτών.

Λίγο νωρίτερα ένα σκουρόχρωμο βαν με συρόμενη πόρτα σταματούσε μπροστά από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως.

Σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός φέρεται να είναι αυτός που βγήκε από το όχημα και με γρήγορες κινήσεις ανέβηκε τις στάλες του Εφετείου και άφησε το σακίδιο μέσα στο οποίο βρισκόταν η τσάντα. Σχεδόν ταυτόχρονα από την πλαϊνή πόρτα κατέβηκε ένα ακόμα άτομο.

Ο αστυνομικός φρουρός του κτιρίου αντιλήφθηκε τον άνδρα που ανέβαινε τις σκάλες και του φώναξε να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και συνέχισε την πορεία του. Ο αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του και τότε άκουσε έναν πυροβολισμό.

Εκτιμάται ότι ο δεύτερος δράστης που είχε κατέβει από το βαν ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού για να προστατέψει τον συνεργό του, χωρίς ευτυχώς να βρει τον στόχο του.

Ο αστυνομικός έσπευσε να καλυφθεί και ο τρομοκράτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μαζί με τον άλλο άνδρα στο βαν το οποίο στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε κινούμενο με κατεύθυνση του Γκύζη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top