Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των ειδικών φρουρών – Απειλείται με απόλυση

Αφορμή οι δηλώσεις του για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια-Πρώτη ανάρτηση: 05-07-2017 11:46

Έρευνα σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα με απειλή επιβολής της ανώτερης πειθαρχικής ποινής της αργίας με απόλυση ή της πρόσκαιρης παύσης, διέταξε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά από τις δηλώσεις του για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση η ΠΟΑΣΥ! Προαναγγέλλει συγκεντρώσεις και σε άλλα… «άβατα»

                               ΣΟΥΡΕΑΛ! Συνδικαλιστές αστυνομικοί καλούν τους πολίτες σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην πλατεία Εξαρχείων

                               «Μπλόκο» Τόσκα στους αστυνομικούς για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Ντούμας μετά την απαγόρευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό”  το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν».

(Ο Β. Ντούμας)

Την πειθαρχική δίωξη του κ. Ντούμα καταδίκασε το σωματείο των ειδικών φρουρών, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο γι’ αυτήν τον ίδιο τον υπουργό, Νίκο Τόσκα.

Το σωματείο μάλιστα καλεί τον υπουργό «να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "άβατου" στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Υποστηρίζει ακόμα ότι οι ειδικοί φρουροί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους «ενάντια σε κάθε μορφή βίας, απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται», καλώντας «σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

«Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΕΑΑ, αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος " των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων, όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του 'αβάτου'  στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.

» Επισημαίνουμε ότι: Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς

» Η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον απαγγελτικό λόγο του, είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί. Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης, προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους.

» Εμείς από τη μεριά μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους του Συναδέλφους . Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την Φυσική μας Ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια».

Η διοικητική εξέταση ανατέθηκε σε ταξίαρχο και αναμένεται το αποτέλεσμα της. Μέχρι τότε το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα των Εξαρχείων θα παραμείνει άλυτο. 

 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top