Δεν δίνει νέα παράταση για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες η κυβέρνηση

Δόθηκαν ήδη δυο παρατάσεις για να εκδοθεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ

Δεν δίνει νέα παράταση για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες η κυβ

Δεν προχωρεί σε νέα παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες η κυβέρνηση και η προθεσμία υποβολής ολοκληρώνεται οριστικά στις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή που θα παρατείνει την υποβολή έληξε σήμερα, Τρίτη, και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν την κατάθεσε, καθώς θεωρείται πως μετά από δυο παρατάσεις και σχεδόν 6 μήνες αναμονής για την έκδοση απόφασης επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου από το Συμβούλιο Επικρατείας, έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, έχουν δοθεί δυο παρατάσεις.    

Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου αλλά δόθηκε παράταση μετά τις προσφυγές των δικαστών πως και αιτήματα άλλων υπόχρεων, όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής, έτσι ώστε να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας. Η προσφυγή των δικαστών συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση εκτιμήθηκε τότε ότι θα εκδοθεί εντός  διμήνου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε κι έτσι  δόθηκε παράταση έως τις 13 Απριλίου. Και αυτή η προθεσμία, όμως, δεν τηρήθηκε, καθώς απόφαση δεν εκδόθηκε από το ΣτΕ, οπότε δόθηκε νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου.

Στην ψήφιση και των δυο τροπολογιών για την παράταση υποβολής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος που τις εισήγαγε, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση από την πλευρά του ΣτΕ.  Η απόφαση, όμως, πάλι δεν εκδόθηκε, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε πως νέα παράταση δεν μπορεί να δοθεί.  Το ΣτΕ, πάντως, έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το Πόθεν Έσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top