ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Η Άννα Διαμαντοπούλου για τις σαρωτικές αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας στα Πανεπιστήμια

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εγκληματική πράξη την οποία πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι φοιτητές και όλοι εμείς οι πολίτες να την ανατρέψουμε»

Τις αλλαγές που δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας στα Πανεπιστήμια, σχολιάζει αποκλειστικά στο Star η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Ο δικός της νόμος είναι εκείνος, ο οποίος καταργείται ουσιαστικά από τις νέες διατάξεις.

«Ο νεότερος πρωθυπουργός της χώρας και η πρώτη φορά αριστερά μαζί με την πρώτη φορά ακροδεξιά φέρνουν τη μεγαλύτερη ολική οπισθοδρόμηση στο ελληνικό πανεπιστήμιο με το βλέμμα στο παρελθόν στο κόμμα και την αναξιοκρατία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εγκληματική πράξη την οποία πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα , οι φοιτητές και όλοι εμείς οι πολίτες να την ανατρέψουμε» δήλωσε στο Star η πρώην Υπ. Παιδείας.

Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να ξηλώσει οριστικά το νόμο Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε το 2011 με πρωτοφανή συναίνεση 255 βουλευτών, η πρώην Υπ. Παιδείας εξηγεί:

ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«Ήταν η προστασία του δημόσιου Πανεπιστημίου από εξωπανεπιστημιακές συμμορίες που λυμαίνονται το Ελληνικό πανεπιστήμιο και τους δημόσιους χώρους του, οι οποίοι βιαιοπραγούν εναντίον καθηγητών και φοιτητών, διαλύουν συγκλήτους, δεν επιτρέπουν εκλογικές διαδικασίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στην κατάργηση του ασύλου. Με τις νέες διατάξεις το επαναφέρει. Ενώ επιστρέφει στα χέρια του Υπουργού παιδείας εξουσίες που είχαν αφαιρεθεί.

«Είναι η αντίληψη του ελέγχου όλων των βασικών δομών, θεωρώ ότι πίσω από αυτή την λογική είναι μια καθεστωτική αντίληψη να ελέγξουν εκπαιδευτικούς μηχανισμούς εκπαιδευτικά όργανα, να ξαναμπούμε στα πανεπιστήμια» εξηγεί στο Star η Άννα Διαμαντοπούλου.

ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

«Η κομματική αντίληψη τα δόγματα του παρελθόντος, και η πελατειακή λογική ψήφων είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε όλα αυτά που βλέπουμε μπροστά μας γιατί δεν έχουν καμία λογική αυτά, ανήκουν σε επιλογές πριν από 30-40 χρόνια δεν μπορεί το 2017, ο 21ος αιώνας να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ζητήματα στη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top