«Λύνει» την απεργία η ΠΝΟ-Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα μεσάνυχτα

Τι αποφάσισε η εκτελεστική της επιτροπή

«Λύνει» την απεργία η ΠΝΟ

Να μην συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Έτσι από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε και λήγει η 48ωρη Πανελλαδική απεργία που είχε λάβει παράταση μέχρι την Τετάρτη, τα πλοία θα μπορούν να εκτελέσουν και πάλι τα δρομολόγια τους.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλα τα πληρώματα των πλοίων και τους ναυτικούς για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στα θέματα που τους έχουν τεθεί, ενώ αναφέρει ότι «οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας, λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ' αρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα των ναυτικών στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΠΝΟ

-Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον «κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16».
-Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
-Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.
-Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
-Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
-Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.
-Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου
-εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top