Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κύπρος στο βεληνεκές του τουρκικού ΠΥΡΑΥΛΟΥ Bora!

Απαιτείται επανασχεδιασμός της ελληνικής άμυνας

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, η Τουρκία έκανε την πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Ο Ισίκ είπε ότι η δοκιμή έγινε με επιτυχία, αναφέροντας ότι πρόκειται για πύραυλο Bora βεληνεκούς 280 χλμ, τον οποίο έριξε στην Μαύρη Θάλασσα.

«Πλέον η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοεκτίμηση για να κατασκευάσουμε ακόμη καλύτερους. Αυτή τη στιγμή η ρίψη συνεχίζεται. Έχει πραγματοποιηθεί ρίψη από τη Σινώπη στην Μαύρη Θάλασσα με επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πύραυλος Bora έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, δίνοντας στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ένα νέο στρατηγικό όπλο, με το χέρι του Σουλτάνου να μπορεί να φτάσει, πλέον, στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις.

Αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη, θα διαπιστώσει ότι από τα παράλια στην περιοχή Τσεσμέ μέχρι την Αττική, η απόσταση είναι μικρότερη από 280 χιλιόμετρα. Επιπλέον, από την Αλικαρνασσό, ο πύραυλος αυτός μπορεί με ευκολία να χτυπήσει την Κρήτη, από τον νομό Ηρακλείου και ανατολικότερα.

Από την περιοχή του Έβρου, ακόμα, ο πύραυλος Bora μπορεί να πλήξει τη Θεσσαλονίκη, επομένως ο σχεδιασμός άμυνας της Ελλάδας επιβάλλεται να αλλάξει σε Μακεδονία και Θράκη.

Τέλος, ο πύραυλος αυτός επαναπροσδιορίζει τον τρόπο επίθεσης της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, καθώς, πλέον, δεν χρειάζεται πολεμικά αεροσκάφη γι’ αυτόν τον σκοπό.

Μέσα στο βεληνεκές των 280 χιλιομέτρων, βρίσκεται και η Κύπρος, την οποία ο Bora μπορεί να πλήξει σε οποιοδήποτε σημείο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top