Έξι τουρκικά μαχητικά πέταγαν πάνω από τη Ρόδο την ώρα που ετοιμαζόταν για προσγείωση ο Παυλόπουλος

Έβγαλαν και το Τσεσμέ στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από τη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», ούτε στα Δωδεκάνησα, ούτε σε άλλο σημείο του Αιγαίου.

«Όλες οι νήσοι και οι παρακείμενες νησίδες ανήκουν στην Ελλάδα και επ’ αυτών ασκείται η κυριαρχία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να θωρακίζει τα Δωδεκάνησα, επειδή η τουρκική απειλή είναι ορατή.

To πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν προσγειωθεί στη Ρόδο, ο Προκόπης Παυλόπουλος, έξι τουρκικά μαχητικά, 4 F-16 και 2 ΦΑΝΤΟΜ παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο ανατολικά του νησιού, στη διάρκεια τουρκικής άσκησης και μάλιστα ενεπλάκησαν σε μια αερομαχία με 2 ελληνικά F-16 που «σηκώθηκαν» από τη Σούδα. Στην περιοχή πετούσε κι ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235, αλλά και ένα ιπτάμενο ραντάρ, τύπου AWACS.

Και μέσα σε όλα αυτά, το υδρογραφικό σκάφος «ΤΣΕΣΜΕ» πλέει από το πρωί στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου, σε μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Λήμνου και Αγίου Όρους. Τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Άγκυρα δέσμευσε με NAVTEX και περιοχή μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ για να κάνει ασκήσεις, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top