Ποιος πήρε το πρώτο ηλεκτρικό Volvo στην Ελλάδα

Η Volvo έχει ήδη παρουσιάσει τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Volvo ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης

O πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Γιώργος Στάσσης, παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo, XC40 Recharge, από τον επίσημο διανομέα Volvo Σφακιανάκης. παρουσία του προέδρου και CEO της Volvo Car Hellas, Νίκου Γιαννουσά.  Σύμφωνα με τη Volvo Car Hellas, πρόκειται για μια κίνηση που υποδηλώνει και συμβολικά τη δέσμευση της εταιρείας στη δράση για την κλιματική αλλαγή.

Η ΔΕΗ είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση, που δεσμεύθηκε ήδη από το 2019 για την αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων της με ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της υιοθέτησης βιώσιμων πολιτικών ανάπτυξης, της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και του πρωτοπόρου ρόλου της στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 408 ίππων, αυτονομία που υπερβαίνει τα 418 χιλιόμετρα, σύστημα infotainment με βάση το Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, το XC40 Recharge αποτελεί ένα εμφατικό δείγμα για το πώς η Volvo συνδυάζει ιδανικά τις αξίες της βιωσιμότητας και της ασφάλειας, στην πορεία για την υλοποίηση του φιλόδοξου κλιματικού σχεδίου της.

Η Volvo έχει ήδη παρουσιάσει τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, XC40 Recharge και C40 Recharge, στοχεύοντας έως το 2030 να διαθέτει στην αγορά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και έως το 2040 να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top