Η Volvo προσπαθεί να μειώσει στο μισό την φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων

Ξεκινά άμεσα τα σχέδια της

Volvo ηλεκτρικά αυτονομία φόρτιση σχέδια

Στην πορεία της ταχείας εξέλιξής της σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo Cars φέρνει την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών πιο κοντά στην έδρα της και θέτει στόχο την προσαρμογή των μπαταριών του μέλλοντος στις ανάγκες των πελατών της: πιο μεγάλη αυτονομία και πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης.Θα το πετύχει βελτιώνοντας την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου στην επερχόμενη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, αρχίζοντας με το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία. 

Έως τα μέσα της δεκαετίας, με το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo Cars σχεδιάζει να βελτιώσει κι άλλο την αυτονομία και να ενσωματώσει την μπαταρία μέσα στο δάπεδο του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τη δομή των μπαταριών για συνολική αύξηση της ακαμψίας και βελτίωση της οικονομίας. Βραχυπρόθεσμα, τα σχέδια της Volvo Cars περιλαμβάνουν τη συνεργασία με την κορυφαία σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt για την περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας στις μπαταρίες της έως και 50% σε σύγκριση με ό,τι ισχύει σήμερα στην αγορά. Αργότερα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, η Volvo Cars σχεδιάζει επίσης να υπερβεί το ορόσημο των 1000 Wh/l ενεργειακής πυκνότητας, ώστε να πετύχει πραγματική αυτονομία 1000 km. 

Οι τρέχοντες χρόνοι φόρτισης αναμένεται να μειωθούν σχεδόν στο μισό έως τα μέσα της δεκαετίας, χάρη στην καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και τις συνεχείς βελτιώσεις στο λογισμικό και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης. Στόχος της επικείμενης συνεργασίας της Volvo Cars με την Northvolt είναι οι μπαταρίες να παράγονται με τη χρήση ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές, ενώ η σουηδική εταιρεία συνεργάζεται και με άλλους προμηθευτές μπαταριών για να πετύχει το ίδιο έως το 2025.  Όπου είναι δυνατόν, η εταιρεία στοχεύει να ανακατασκευάζει ή να επαναχρησιμοποιεί μπαταρίες, ενώ διερευνά επίσης το ενδεχόμενο εφαρμογών δεύτερης ζωής, όπως η αποθήκευση ενέργειας. 

Ήδη με το επικείμενο νέο SUV, η Volvo Cars θα προσφέρει αμφίδρομη φόρτιση, επιτρέποντας στους πελάτες να διοχετεύουν την επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo μπορούν να παρέχουν ενέργεια στο δίκτυο όταν τα τιμολόγια και οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρισμού βρίσκονται στο ανώτατο ημερήσιο όριό τους, και να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους όταν οι εκπομπές πέφτουν. 

Το σχέδιο δράσης της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση είναι προσηλωμένο στην καθετοποιημένη ενσωμάτωση, συμπεριλαμβάνοντας την in-house σχεδίαση, την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και του σχετικού λογισμικού σε συνεργασία με στρατηγικούς συνεργάτες. Στόχος είναι να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες και εξοικονόμηση σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα των μπαταριών.Η συνεργασία με τη Northvolt είναι κλειδί για τη φιλοδοξία της Cars να γίνει ηγέτης στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των in-house δυνατοτήτων της σουηδικής εταιρείας για παραγωγή και για εξέλιξη, σε συνδυασμό με συνεργασίες με κορυφαίους τεχνολογικούς εταίρους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top