Ρίο 2016: Συνελήφθη ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Κατηγορείται για διακίνηση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά!

Ρίο 2016: Συνελήφθη ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

​Το μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Χίκι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιρλανδίας και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, συνελήφθη σήμερα Τετάρτη σε ξενοδοχείο της περιοχής Barra da Tijuca, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διέμενε.

2faef70aa1072a8be69b79204dc43d61e7b51320.jpg

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε από το ποινικό δικαστήριο του Ρίο και τη δικαστή Μαριάνα Σου. Κατά τη στιγμή της σύλληψης, ο 71χρονος Χίκι ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Samaritano, στην Barra.

Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) κατηγορείται για απάτη και παράνομη διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως υποστηρίζουν τα βραζιλιάνικα μέσα, ο Χίκι μεταβίβασε τα εισιτήρια που είχε στη διάθεσή του σε ένα γραφείο, το οποίο τα ξαναπουλούσε σε υψηλότερες τιμές.

hickey.jpg

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης πωλήθηκαν έναντι 8.000 αμερικανικών δολαρίων. Σύμφωνα με τους βραζιλιάνικους τηλεοπτικούς σταθμούς επίκεινται κι άλλες συλλήψεις, ενώ κρατείται ήδη ο Κέβιν Μάλον, στέλεχος της εταιρείας Thg (εταιρεία που παρέχει αθλητική φιλοξενία), που συνδέεται με τον Χίκι.

Επίσης, υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Άγγλο επιχειρηματία Μάρκους Έβανς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ίπσουϊτς, καθώς και αυτός φαίνεται ότι συμμετείχε στην υπόθεση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει πάνω από 1.000 εισιτήρια που πωλούνταν σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, και διακινούνταν από το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ιρλανδίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top