Εξαφανίστηκαν σε σπηλιά 12 μαθητές με τον προπονητή τους

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Δεκάδες βατραχάνθρωποι και μέλη σωστικών συνεργείων πραγματοποιούν έρευνες σε σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά 12 αγόρια μαζί με τον προπονητή του ποδοσφαίρου τους. 

Οι μαθητές και ο προπονητής τους αγνοούνται εδώ και τρία μερόνυχτα αφότου έπεσαν μέσα σε σπηλιά, η οποία όσο περνά ο χρόνος πλημμυρίζει από νερό. 

Με το πρώτο φως της μέρας τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν πάλι τις έρευνες με τους διασώστες να ανησυχούν μήπως η στάθμη του νερού μέσα στη σπηλιά ανέβηκε λόγω της βροχής που έπεφτε όλη τη νύχτα. 

Ευτυχώς οι φόβοι τους δεν επιβεβαιώθηκαν κι έτσι δύτες επιχείρησαν να μπουν και πάλι μέσα στη σπηλιά με φακούς και οξυγόνο, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μπορούν να επικοινωνούν με όσους βρίσκονται έξω από τη σπηλιά. 

Το περίπλοκο συγκρότημα σπηλαίων εκτείνεται σε μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων και έχει πλατιά κοιλώματα, αλλά  στενά μονοπάτια με βράχους που δυσκολεύουν την ανάβαση. 

Τα αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους φέρεται να μπήκαν μέσα στη σπηλιά το απόγευμα του Σαββάτου. Η μητέρα ενός παιδιού ανέφερε στην αστυνομία ότι ο γιος της δεν επέστρεψε από την προπόνηση και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες. 

Η παλίρροια όμως της Δευτέρας ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ηλεκτρολόγοι πέρασαν ένα καλώδιο ενός χιλιομέτρου μέσα στη σπηλιά. 

Οι γονείς των παιδιών δεν έχουν φύγει λεπτό από την είσοδο της σπηλιάς περιμένοντας με αγωνία ένα καλό νέο από τους διασώστες. Μάλιστα την Τρίτη το πρωί προσευχήθηκαν όλοι μαζί να βρεθούν σώα και αβλαβή τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τις αρχές βρέθηκαν ίχνη από τα πόδια και τα χέρια των παιδιών μέσα στη σπηλιά, ενώ διατηρούν την αισιοδοξία τους, καθώς στο παρελθόν τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί εκεί είχαν καταφέρει να διασωθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top