Σκληρά βέλη της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Να αποσυρθεί ζητά η ΝΔ

Βέλη της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Έντονα πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για κομματικές στοχεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ευτελισμό της διαδικασίας» τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απάντησε κάνοντας λόγο για μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αποτελούν συνέχεια της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Να αποσυρθεί ζητά η ΝΔ

Σε ενημερωτικό σημείωμα, μετά από σύσκεψη γαλάζιων βουλευτών της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ κάνει λόγο για νομοσχέδιο που επιβάλλει σειρά αναχρονιστικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τονίζει, η Νέα Δημοκρατία «κοινό συμπέρασμα ήταν ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πλήρης έλεγχος της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της, ενώ ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους, καθώς σειρά αποφάσεων θα λαμβάνονται στο εξής, από κεντρικές γραφειοκρατικές δομές και όχι από τις σχολικές μονάδες».

Στη ΝΔ υποστηρίζουν επίσης, πως «με το εν λόγω νομοσχέδιο ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ καταργούνται και οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι αντικαθίστανται από κομματικούς εγκάθετους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top