"Κάηκε" το όνομα "Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας"

Ηχηρό όνομα της αντιπολίτευσης στην ονομασία "Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας"

Ποια είναι τα επόμενα βήματα, ο πρωθυπουργός  περιέγραψε στον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων τους οποίους ενημέρωσε για όλα όσα είπε με τον Σκοπιανό ομόλογο του στη Σόφια.

Εφόσον Τσίπρας Ζάεφ δώσουν τα χέρια  αφού πρώτα τα Σκόπια θα έχουν αποδεχτεί το εργκα ομνες και την συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει μια διμερής συμφωνια. Δεν θα χρειάζεται την έγκριση των κοινοβουλίων και θα ανάβει το πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να πάρουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ. Με αυτό το όπλο θα πάει ο Ζάεφ σε δημοψήφισμα το Φθινόπωρο και όταν θα αρχίσει να υλοποιείται η συνταγματική αναθεώρηση θα έρθει προς κύρωση στη βουλή. 

 "ΚΑΗΚΕ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΛΙΝΤΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

 

Πάντως το όνομα "δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας"  που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις φαίνεται να αποτελεί παρελθόν μετά και το κατηγορηματικό όχι της αντιπολίτευσης. 

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΛΙΝΤΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

 

«Είναι απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση για ένα τέτοιο όνομα που ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Θέλουμε ολοκληρωμένη λύση, όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, με εγγυήσεις για το σύνταγμα και την απομάκρυνση από τον αλυτρωτισμό.

Κουτσούμπας προς Τσίπρα: Το όνομα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζει η νέα πρόταση" είπε η Φώφη Γεννηματά.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Σταυρος Θεοδωρακης

 

Θεοδωράκης προς Τσίπρα: Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαμορφωθεί η τελική λύση

 

Λεβέντης προς Τσίπρα: δεν δέχομαι  να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top